Povežite se s nama

Sport

Igračima Rijeke režu se ugovori, plaće smanjene i zaposlenicima

Objavljeno

naNa Rujevici, u HNK Rijeka, počelo je stezanje remena, kako je prije nekoliko dana najavio predsjednik kluba Damir Mišković.

Prvi na udaru našli su se uposlenici radne zajednice, pa tvrtka Stadion Kantrida d.o.o. i oni koji plaću zarađuju u omladinskom pogonu. Do daljnjega i nekih boljih vremena, primat će nešto iznad minimalca. Oko 4.000 kuna, navodno, doznaju Sportske novosti.

Predsjednik Damir Mišković počeo je dijalog s igračima, odnosno stručnim stožerom na čelu sa Simonom Rožmanom koji je odmah prihvatio mjere štednje. Videoporukom objasnio je Mišković situaciju iz Dubaija. Elaborira kako je pandemija koronavirusa utjecala na život svih nas, koje će biti posljedice i što je primoran napraviti da bi klub preživio, kako svi moraju podnijeti žrtvu u ovim teškim vremenima.

Igrači imaju vremena za izjašnjavanje. Ostali bi bez trećine dosadašnjih primanja. Jednu bi trećinu dobili odmah, a drugu u neka bolja vremena… Do lipnja, ako krene natjecanje. Jamči predsjednik.

Najdeblji ugovor na Rujevici je 250.000 eura bruto. S obzirom na to da prijelazni rok ove godine nije bio berićetan, uprihodovano je tek nešto više od dva milijuna eura (proračun je 10-12 milijuna eura), predsjednik Damir Mišković se našao u ulozi vatrogasca, pišu Sportske novosti.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram