Povežite se s nama


Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 35  prometnih nesreća, od kojih su  dvije teže, a  33 lakše. U prometnim nesrećama  dvije  su osobe  teže  ozlijeđene,  16 lakše,  a materijalna šteta procjenjuje se na oko 323.500 kuna.

U nesrećama su  sudjelovali  tri  strana državljanina, dva pješaka i jedan  alkoholizirani vozač. U nadzoru je alkotestirano  449 vozača, od kojih je kod 49 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  Od spomenutih , njih 22 alkoholizirana vozača, starosne je dobi iznad 35 godina života.

 Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je  34-godišnjaku  u četvrtak, 12. ožujka u Bribiru.  Policija ga je zatekla oko 21 h kako upravlja osobnim vozilom marke Opel-Astra , krećući se iz smjera Bribira prema Crikvenici, pod utjecajem  alkohola od  2,26 g/kg.  Uz  to, prilikom postupanja utvrđeno je kako mu je još 2007. godine zabranjeno upravljanje  vozilima različitih kategorija.  Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, kao i zbog vožnje bez važeće vozačke dozvole, protiv njega je podnijet optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.