Povežite se s nama

Vijesti

Imenovanjem ulice i otkrivanjem spomen ploče Kostrena obilježila “Oluju”

Objavljeno

na
Otkrivanjem spomen-ploče hrvatskim braniteljima na groblju u Svetoj Luciji i imenovanjem ulice koja spaja Šetalište pomorskih kapetana i uvalu Svežanj s naseljem Doričići u Ulicu hrvatskih branitelja, Kostrena je obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Nakon što su tijekom jučerašnjeg dana položeni vijenci i upaljene svijeće na grobovima poginulih i umrlih branitelja Ivice Opačka i Milana Balena te na spomenik hrvatskim braniteljima A bojne i centralnim križevima na oba kostrenska groblja, misnim slavljem u Župnoj crkvi sv. Lucije i mimohodom od crkve do groblja u Svetoj Luciji, nastavljen je svečani program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u organizaciji Općine Kostrena i UDVDR Kostrena.

Spomen-ploča kostrenskim braniteljima smještena je u centralnom dijelu groblja u Svetoj Luciji i na njoj su ispisana imena svih poginulih i umrlih branitelja, a njezinom otkrivanju prethodili su govori predsjednika UDVDR Kostrena Franje Božinovića i načelnika Općine Kostrena Dražena Vranića koji je u svom govoru istaknuo:“ Na današnji dan, prije dvadeset i tri godine Hrvatska je ostvarila jednu od najvećih pobjeda u Domovinskom ratu i stekla svoju slobodu, no između te pobjede i slobodne države u kakvoj danas živimo, stoje žrtve kojima dugujemo zahvalnost i trajno poštovanje. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, podsjeća nas na borbu u koju su mnogi utkali svoje živote, nesebično i hrabro ih založivši za našu budućnost. Neka nam današnji dan bude ispunjen ponosom, a ovaj spomenik neka u nama ne budi sjećanje na stradanje, već na pobjedu i vječnu slavu. Neka to bude spomenik domoljublju i čovjekoljublju, vjeri i hrabrosti, neka to bude spomenik životu“.

Blagoslov spomen-ploče i molitvu za sve umrle i poginule hrvatske branitelje predvodio je velečasni Ivan Stošić, a spomen-ploču su otkrili sestra pok. Ivice Opačka, Snježana Opačak-Vukušić i Zoran Balen, sin pok. Milana Balena.

Nakon spomen-ploče na groblju, otkrivena je i spomen-ploča na početku najmlađe kostrenske ulice koja spaja Šetalište pomorskih kapetana i uvalu Svežanj s naseljem Doričići, a koja sada i službeno nosi naziv Ulica hrvatskih branitelja. Spomen-ploču otkrili su hrvatski branitelj i ratni vojni invalid Alen Norac-Kljajo i njegov otac Davor koji je došao s njim u pratnji. Nakon protokolarnog dijela organizirano je druženje u prostorima Boćarskog kluba Kostrena.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram