Povežite se s nama

Vijesti

Inicijativa “Kvart za 5” akcijom ukazala na problem s kojim se susreću pješaci kod Kosog tornja

Objavljeno

na
U jutarnjim satima 7.5.2021,  u ulici Đure Šporera u neposrednoj blizini Kosog tornja članice građanske inicijative „Kvart za 5“ izvele su akciju kojom žele ukazati na nužnost hitnog rješenja problema s kojim se susreću pješaci na toj lokaciji u pješačkoj zoni.

Od izgradnje nove poslovno-stambene zgrade, članice inicijative upozoravaju nadležne službe na veliku opasnost za pješake, bicikliste i vozače romobila na lokaciji koja se službeno vodi kao pješačka zona, ali u praksi njome prometuje velik broj vozila s dozvolom ne poštujući propisanu brzinu. Dodatno ih zabrinjava što upravo taj nepregledni prolaz najčešće koriste djeca koja se igraju na omiljenom kvartovskom okupljalištu – Klobučarićevom trgu, ali i ona koja pohađaju najveću školu u centru grada – OŠ Nikola Tesla.

„Neke naše članice su i vijećnice MO Školjić-Stari grad i već nekoliko godina na razne načine pokušavamo riješiti ovaj problem, no sredstva MO su pre mala, a procedure za izvedbu primjerenog rješenja pre spore za rješavanje ovog sigurnosnog problema za sve građane Rijeke koji se ovuda kreću. Apsurdnosti situacije doprinosi i činjenica da iscrtavanje pješačkog prijelaza nije moguće zato jer se lokacija nalazi u pješačkoj zoni. Zahtijevamo hitno rješenje ovog problema prije nego što postane kasno!“, poručuju iz inicijative Kvart za 5.

Članice Kvarta za 5 privremeno su na spornom mjestu kreirale raznobojni pješački prijelaz na mjestu na kojem smatraju da bi se trebao nalaziti pravi pješački prijelaz i pozivaju nadleže službe da shvate ozbiljnost situacije na koju ukazuju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram