Povežite se s nama

Vijesti

Intenzivnija suradnja Doma zdravlja i KBC-a Rijeka – telemedicina prva na redu

Objavljeno

na
Ravnatelj KBC-a Rijeka, prof. dr. sc. Alen Ružić primio je u radni posjet novu ravnateljicu Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, dr. Eminu Grgurević – Dujmić koja je funkciju preuzela početkom mjeseca. Razlog sastanka bile su teme o konkretnim aktivnostima na kratkoročnim i dugoročnim poboljšanjima suradnje u cilju poboljšanja dostupnosti i kvalitete zdravstvene zaštite.

„Naši su pacijenti zajednički, a intenzivna komunikacija otvara mogućnosti da utvrdimo konkretne točke unutar kojih ponekad i malim zajedničkim organizacijskim promjenama možemo puno učiniti da olakšamo, približimo i unaprijedimo zdravstvene usluge za naše korisnike“, istakla je dr. Grgurević – Dujmić. Obzirom na trenutnu turističku sezonu, opterećenost većim brojem hitnih intervencija nego u drugim dijelovima godine, u navedenom se smislu razgovor ravnatelja ovih dviju ključnih regionalnih zdravstvenih institucija posebno usmjerio u pravcu intenziviranja korištenja telemedicine. Resursi u ovom segmentu postoje – kako tehnički, tako i kadrovski, a geografske specifičnosti naše regije dodatan su razlog za intenziviranje specijalističkih i subspecijalističkih konzultacija i drugih medicinskih postupaka koji se mogu provoditi timski i na daljinu uz značajnu uštedu na vremenu. Zbrinjavanje hitnih bolesnika u dežurnim ambulantama Doma zdravlja u popodnevnim satima i vikendom, te suradnja s Objedinjenim bolničkim hitnim prijemom bili su tema razgovora s ciljem iznalaženja mogućnosti unapređenja postojeće prakse, ali i sagledavanja perspektive kada u skoroj budućnosti počne s radom nova Bolnica za ženu i dijete.

Na sastanku ravnateljice Doma zdravlja i ravnatelja KBC-a Rijeka raspravljene su i druge značajne teme i dogovoren hodogram još nekih značajnih budućih zajedničkih aktivnosti. Među njima se posebno ističe što bolja koordinacija kadrova i opće organizacije u segmentu dislociranih ambulanti po udaljenim i slabije dostupnim dijelovima Županije. Navedeno su praktički zasebno i uz ne baš optimalno usklađivanje do sada provodile obje ustanove, a što će uz određene organizacijske napore i komplementarnu raspodjelu kadrova kojima Dom zdravlja i KBC Rijeka raspolažu u budućnosti dati bolje rezultate i bolju dostupnost specijalista našim bolesnicima. Na sastanku su izmijenjena iskustva u upravljanju kapitalnom dijagnostičkom opremom i specifično educiranim kadrovima, te je učinjena preliminarna analiza o mogućnostima suradnje u navedenim područjima unutar kojih bi se dobrom organizacijom mogla postići bolja učinkovitost i iskoristivost već postojeće opreme i veća učinkovitost rada u obje ustanove.

Osim konkretnih dogovora u zajedničkom djelovanju na području cjeloživotne izobrazbe djelatnika, dogovoreno je i zajedničko intenziviranje javnozdravstvenih akcija u prevenciji bolesti i očuvanju zdravlja. U zaključku, ravnateljica Grgurević – Dujmić i ravnatelj Ružić već su dogovorili idući bilateralni radni sastanak koji će započeti procjenom rezultata danas dogovorenih aktivnosti s posebnim naglaskom na telemedicinu. Također, u zaključku su istakli da intenziviranje ove bilateralne suradnje nikako ne znači isključivanje drugih dionika, dapače, naglasili su zadovoljstvo tradicionalnom županijskom koordinacijom ključnih regionalnih dionika u zdravstvu unutar koje se ovo intenziviranje suradnje dviju ustanova i provodi.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže