Povežite se s nama

Crna kronika

Interventna na Drenovi uhvatila pijanog vozača motora, napuhao je 2,18

Objavljeno

na
Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog vikenda je policija provela pojačan nadzor u prometu i pri tome evidentirala ukupno 194 prometnih prekršaja.

Tijekom nadzora utvrđen je 81 prekršaj prekoračenja brzine, 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i isti broj nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Osim spomenutih, zabilježeno je i osam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava te 67 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 160 km/h evidentirana je u petak,14. siječnja u 15.41 sati na AC 7 kod čvora Hreljin. Posada policijskog presretača zaustavila je 25-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, koji se navedenom brzinom u smjeru Krka kretao na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 100 km/h. U skladu s važećim propisima je novčano sankcioniran zbog počinjenog prekršaja.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, od 75 alkotestiranih vozača najveća koncentracija od 2,18 g/kgevidentirana je 40-godišnjem hrvatskom državljaninu u Rijeci. Njega su pripadnici interventne policije zaustavili isto u petak, 14. siječnja, oko 22.10 sati, na području Drenove gdje je pod utjecajem alkohola upravljao neregistriranim motociklom marke Yamaha, riječkih registracijskih oznaka, kojemu je tehnička registracija istekla još u kolovozu 2021. godine. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, zbog počinjenih prekršaja je protiv njega podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 22 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „A“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Ostale evidentirane koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg evidentirane kod 11 vozača, dvoje vozača je evidentirano s 1,51 i više, dok je po jedan vozač evidentiran u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg te u kategoriji do 0, 50 g/kg (mladi i profesionalni vozači). Između zaustavljenih vozača su i dvojica koja su odbila testiranje na droge.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu je evidentiran i 33  prometnih nesreća, od kojih su dvije s ozlijeđenim osobama. U tim nesrećama su tri osobe lakše ozlijeđene. Pozivamo i ovom prilikom vozače na maksimalni oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram