Povežite se s nama

Mozaik

Iskustva pomorskog kapetana Tomislava Tijana u susjedstvu Kostrena

Objavljeno

na

U utorak, 28. siječnja 2020.g. u Dnevnom boravku Susjedstva Kostrena (Narodna čitaonica Kostrena, Sveta Lucija 14, Kostrena), jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, s početkom u 18.30 sati iz prve ruke moći će se poslušati iskustva pomorskog kapetana Tomislava Tijana, predsjednika Udruge Bratovština sv. Nikole u Kostreni Sv. Barbari.

Bratovština je udruga koja predstavlja preteču sindikata pomoraca, a u 2019. godini obilježila je 150 godina svog postojanja.

Što to znači biti pomorac? Što znači biti majka, žena, dijete pomorca, onaj koji ostaje? Čekati strpljivo duge mjesece s nadom i strahom, dok se opet ne vidi voljena osoba?

Duga tradicija pomoraca i kapetana s područja Kostrene stvorila je potrebu za propitkivanjem, istraživanjem, razumijevanjem navedenih pitanja.

Dnevni boravak mjesto je susreta i druženja u svakom od 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, kojim se potiče stvaranje ugodne atmosfere u svakom pojedinom susjedstvu, u prostorima u kojima se i domaći i gosti osjećaju kao kod svoje kuće.  Dnevni boravci 27 susjedstava smišljeni su kao svojevrsni nasljednici lokalnih čitaonica, knjižnica i domova kulture, koji su bili centri okupljanja i druženja, razmjene znanja te općenito kulturnog i umjetničkog života zajednice. Svaki od lokaliteta Dnevnih boravaka u svih 27 susjedstava ujedno je i središnje mjesto informiranja o samom susjedstvu, zajednici i mogućnostima uključivanja u rad, volontiranja i/ili sudjelovanja u aktivnostima programa susjedstava.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram