Povežite se s nama
Jutro unatoč Jadranskog derbija, u Splitu je došlo do sukoba u kojem je 30-ak pripadnika riječke Armade napao nešto veći broj splitske Torcide. Dalmatinski portali prenijeli su vijest kako su navijači Rijeke u obračunu „teško stradali“, no prema navodima navijača Rijeke koji su se našli na licu događaja, istina je ponešto drugačija.

Jedan od sudionika obračuna u kojem su navijači Hajduka napali navijače Rijeke javio se portalu Fiuman.hr, te razjasnio situaciju o događajima koji su se odvili u Splitu na dan utakmice. Objavu navijača prenosimo u cijelosti:
Prošetali smo Splitom, zapjevali, sjeli i popili par cugi. Prošetali smo Rivom, Splitom i navečer Poljudom. Imaju propagandu mašineriju koja piše „smijurije“, prošli smo u Splitu bez ijednog vritnjaka, šamara, a kamoli ogrebotine. To potvrđuju naše slike nakon sukoba koje su već objavljene na portalima, kao i službeni izvještaj PU Splitsko-dalmatinske. Na Firulama je završio jedino dečko iz Torcide kojem želimo brz oporavak i da promijeni onu smiješnu maskicu.

Navijači Hajduka, uz pomoć lokalnih medija, tvrde kako je Armada na Rivi dobila teške batine poslije čega su prebačeni na liječenje u bolnicu Firule. Iz splitske bolnice nisu htjeli davati izjave, no prema neslužbenim informacijama navijači Rijeke su odmah nakon obračuna prebačeni u policijsku postaju te nijedan Armadaš nije bio ozlijeđen niti je zatražio liječničku pomoć.

Naknadno je na navijačkoj Facebook stranici Izagola.hr objavljena video snimka u kojoj navijači Rijeke nakon obračuna i bijega Torcide, zdravi i bez naznaka navodnih batina na sav glas pjevaju riječke navijačke pjesme. Time su demantirani navodi navijača Hajduka i lokalnih medija o navodnim „teškim batinama“ koje su navijači Rijeke pretrpjeli u Splitu.