Povežite se s nama

Danas je pred zgradom HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, kao dio otvaranja Riječkih ljetnih noći, održan performans pod nazivom “Otkaz Frljiću i Blaževiću”, javlja Novi list.

Riječki intendant Oliver Frljić i ravnatelj Opere Marin Blažević za vrijeme performansa pročitali su poruke s društvenih mrežama u kojima ih se vrijeđalo. Frljić i Blažević okupljenima su ponudili košaricu s kamenjem i rajčicama, a na stol su stavili replike kalašnjikova.

Pred kazalištem se okupio popriličan broj zainteresiranih, a među njima se našao i dio populacije ratnih veterana te kritičara Frljića i Blaževića, tako da je cijela situacija eskalirala do toga da su dvojicu umjetnika izvrijeđali te gađali rajčicama. Ispred kazališta se okupio solidan broj gledatelja, a među njima i dio braniteljske populacije i protivnici kazališnog dvojca.

Fizički je napadnut i pročelnik gradskog Odjela za kulturu Ivan Šarar, i to nevezano za performans. Šarar se nalazio u publici, a napao ga je lokalni aktivist Mićo Antolović, koji ga je izudarao.

Podsjetimo, Frljić i Blažević ove su godine zbog predstave “Hrvatsko glumište” bili metom kritika, kako su sami kazali, “različitih klerikalnih organizacija, tradicionalno u sprezi s desnim političkim opcijama”.

Index.hr