Povežite se s nama

Vijesti

Istri stiglo odobrenje za “vraćanje” bivših Općina zbog propusnica, hoće li to učiniti Rijeka i Opatija?

Objavljeno

na

Stožer civilne zaštite RH danas je odobrio zahtjev Istarske županije, nekolicine istarskih gradova i općina te Stožera civilne zaštite Istarske županije da se omogući kretanje građana unutar područja bivših istarskih općina bez izdavanja propusnice. Ta se odluka odnosi na cijelo područje bivše općine Pula, Pazin, Rovinj, Poreč, Buzet i Labin s okolnim općinama, dok će za gradove Buje, Umag i Novigrad te općine Brtonigla, Grožnjan i Oprtalj primjena krenuti nakon Uskrsa.

Odluka o slobodnom kretanju omogućena je aktiviranjem Sporazuma o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite kojeg su potpisali istarski gradonačelnici i načelnici na područjima bivših općina, a koje je odobrio Stožer civilne zaštite RH.

Navedena odluka stupa na snagu od srijede 8. travnja 2020. godine.

Sličan plan imaju i jedinice lokalne samouprave na Liburniji, no iako se činilo da bi zahtjev mogao biti poslan već tijekom utorka, Općina Lovran je iskazala suzdržanost prema takvoj ideji, pa preostaje za vidjeti hoće li se ipak uspjeti dogovoriti s Matuljima i Opatijom koji se žele na ovaj način privremeno “spojiti” kako bi ukinuli potrebu za posjedovanjem propusnica. Naravno, posebno će zanimljivo biti popratiti hoće li se na ovaj način ujediniti ponovno također općine i gradovi bivše Općine Rijeka koja se sastojala od Rijeke, Kastva, Bakra, Kraljevice, Viškova, Kostrene, Čavla, Jelenja i Klane.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram