Povežite se s nama

Vijesti

Italija uvela obavezno testiranje za sve koji dolaze iz Hrvatske

Objavljeno

na

Talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza u srijedu navečer je potpisao odluku prema kojoj sve osobe koje ulaze u Italiju, a prethodno su boravile u Hrvatskoj, Grčkoj, Malti ili Španjolskoj moraju na testiranje za koronavirus.

Odluka se odnosi na sve one koji su tijekom prethodnih 14 dana boravili ili putovali kroz gore navedene zemlje. Oni moraju dokazati da su unatrag 72 sata podvrgnuti testu na koronavirus putem brisa te da je rezultat testa bio negativan, piše Novi list.

Ako nemaju rezultate takvog testa, moraju se obvezati da će se unutar 48 sati od ulaska u Italiju testirati na koronavirus.

Testu se odmah mogu podvrgnuti oni koji se u zemlju vraćaju zrakoplovom, ako slete u zračnoj luci koja je opremljena za uzimanje briseva. U svim ostalim slučajevima moraju se unutar 48 sati javiti u zdravstvenu ustanovu i proći testiranje.

Speranza je kasno u srijedu objavio da je potpisao uredbu kojom se zahtijeva test na koronavirus za sve koji stižu iz četiri države, a u potpunosti su zabranjeni dolasci iz Kolumbije.

„Moramo nastaviti s oprezom kako bi zadržali rezultate koje smo postigli proteklih mjeseci kroz žrtvu svih“, napisao je na Facebooku.

Hrvatska je u srijedu sa 130 novozaraženih zabilježila drugi najgori dan od početka pandemije, dok je Grčka s 262 slučaja zabilježila rekordan broj novooboljelih.

Od lokalnih vlasti zatraženo je da spriječe otvaranje diskoteka, ali i mjesta na otvorenom gdje se okupljaju stotine mladih. Ako se zabrane ne poštuju, talijanska vlada namjerava vratiti obvezu nošenja maski na otvorenom, kvote ulaza na zatvorena mjesta, ali i na ulice i trgove.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram