Povežite se s nama


Potres magnitude 6,3 stupnja pogodio je središnju Italiju u srijedu navečer, epicentar je bio na dubini od 60 kilometara. Prema neslužbenim informacijama talijanskih medija najmanje su dvije osobe ozlijeđene. Udar se osjetio i u Rijeci, pa čak i dalje prema Zagrebu.

Prema Nacionalnom institutu za geofiziku i vulkanologiju (INGV) prvi potres potres se dogodio u zoni Macerata u središnjoj talijanskoj pokrajini Marche. Udar se dogodio oko 19 sati, a osjetio se u i gradovima Pescari, Anconi i L’Aquili koji je 2009. bila pogođen potresom magnitude 6,3 pri čemu je poginulo 300 osoba. U Rimu se potres osjetio u zgradama gdje su vibrirale stropne svjetiljke, prozori i vrata.

Današnji potres dogodio se sjeveroistočno od područja grada Amatrice u kojemu je 24. kolovoza potres 6,0 usmrtio 300 ljudi.

U Seizmološkoj službi za Dnevnik.hr kazali su kako se potres u središnjoj Italiji za kojeg mjerni instrumenti pokazuju da se dogodio u 21:18 sati, jačine 5,9, osjetio i u Hrvatskoj. “Ponajviše su ga osjetili ljudi koji žive na višim katovima zgrada, ali i poneki koji su bili u kućama”, javlja Istramet.