Povežite se s nama

Vijesti

Iva Letina preuzela HDZ u Matuljima: Građanima se ne smije prijetiti kaznama zbog otpada prije edukacije

Objavljeno

naNa prijevremenim izborima Općinskog odbora HDZ-a Matulji održanim 21. listopada 2018. godine, nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika Vedrana Grgurića  za predsjednicu je izabrana Iva Letina, dosadašnja članica OO HDZ-a Matulji.

Nova je predsjednica najavila nastavak vođenja konstruktivne oporbene  politike, a posebno se osvrnula na problematiku divljih deponija koji su preplavili Općinu Matulji. Tim povodom oglasili su se priopćenjem koje prenosimo:

“Projekt koji je trebao donijeti poboljšanje uvjeta života našim sugrađanima a koji je teoretski dobro zamišljen već u početnoj fazi realizacije se pokazao kao pretežak zadatak za vladajuću koaliciju. U takve projekte se ne ulazi nespremno. Sa fazom predpripreme i pripreme se trebalo krenuti puno ranije.  Naš stav je da se u ovaj projekt trebalo odavno uključiti ali postepeno. Pripremiti ljude, educirati na vrijeme, proći fazu prilagodbe, pobrinuti se za sve potrebno da projekt postupno uđe u primjenu, opskrbiti projektne resurse za korištenje. Prije svega nabaviti kante za razvrstavanje pa tek na kraju podijeliti vreće za smeće. Ljudi su ogorčeni  a prijetnje kaznama su nešto najgore što našim sumještanima treba u trenutku kada su nam nametnuta nova poskupljenja. Edukacije po mjesnim odborima slijede nakon što nas kazne jer nismo educirani, pa to su apsurdi koje si jedan načelnik i njegovi suradnici ne bi smjeli dopustiti. Loša i rijetka organizacija skupljanja otpada jednom tjedno dovodi ljude u situaciju da ne znaju kamo bi sa svojim otpadom pa umjesto čistog i lijepog okoliša imamo naše ceste i šume zatrpane smećem. To sigurno nije ono što mještani Matulja žele.”

“Nažalost, zbog loše organizacije i nikakve educiranosti, mi postajemo problem ne samo sebi, nego i susjednim općinama i gradovima. Nabavka kanti za razvrstavanje koje su prvobitno bile obećane do kraja ove godine prolongirana je do svibnja 2019. što je kao i sve ostalo vrlo upitno. Primjerice, pitamo se zašto se postojeći kontejneri nisu mogli prenamjeniti oznakama i zadržati kao privremeno rješenje do nabavke novih?  Ovo je doista postao problem koji nadilazi bilo kakva politička prepucavanja i zahtjeva ozbiljnost i promptnost u riješavanju jer prerasta u ozbiljnu krizu. Apeliramo na Općinske vlasti i suradnike u ovom projektu da  preuzmu odgovornost, poslušaju glas naroda i ozbiljno pristupe riješavanju ovog problema”, istaknula je Letina.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram