Povežite se s nama

Izbori

Ivaniš: Dio gradskih poslovnih prostora treba dati mladim poduzetnicima privremeno besplatno

Objavljeno

na
Aktualni riječki dogradonačelnik i PGS-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke, Nikola Ivaniš, osvrnuo se na politiku prema poslovnim prostorima u gradskom vlasništvu.

“Jedna od temeljnih podloga razvoja grada nesumnjivo je kvalitetno i odgovorno upravljanje gradskom imovinom. Grad Rijeka mora imati precizan i javno dostupan Registar imovine u vlasništvu Grada. Treba analizirati koja imovina ne donosi financijske efekte ili, štoviše, Gradu donosi minuse te je potom prenamijeniti i staviti u funkciju.

Politika upravljanja poslovnim prostorima mora većinu staviti u funkciju stjecanja dobiti Gradu. Danas smo svjedoci da je previše poslovnih prostora mjesecima, pa i godinama prazno. Najskuplji prostori za Grad su prazni prostori pa ih smanjenjem cijena zakupnine, a dijelom i ustupanjem mladim gradskim poduzetnicima besplatno na određeno razdoblje trebamo staviti u funkciju.

Imovina Grada zajednička je imovina svih građana i naše zajedničko bogatstvo, moramo njome raspolagati u korist svih nas”, istaknuo je Ivaniš.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram