Povežite se s nama

Vijesti

Ivaniš: Hrvatska treba odustati od cjepiva AstraZenece

Objavljeno

na
PGS-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke, Nikola Ivaniš, komentirao je aktualnu temu o cjepivu AstraZenece.

“Hrvatska ne odustaje cijepljenja cjepivom AstraZeneca! Odluka je to Vlade RH i Ministarstva zdravstva zasnovana ustvari ni na čemu!

Međutim, budimo posve iskreni- u Hrvatskoj danas nemamo valjanih argumenata ni ZA ni PROTIV cijepljenja tim cjepivom i to barem iz dva razloga: prvo, ne možemo se pozvati ni na kakvu ozbiljnu, stručno i znanstveno utemeljenu analizu i, drugo, u nas je procijepljen vrlo malen postotak populacije da bismo uopće mogli relevantno procijenjivati učinkovitost, pa i moguću štetnost tog cjepiva.

No, znamo li da su od uporabe AstraZenece odustale Njemačka, Francuska ili Švedska, zemlje ipak ponešto organiziranije, a, usudio bih se reći, i ozbiljnije od današnje Hrvatske, čvrstog sam uvjerenja da je isto trebala učiniti i Hrvatska. Barem do onoga trenutka dok se bjelodano znanstveno ne dokaže da ta vrsta cjepiva ne izaziva ozbiljne, čak i pugubne posljedice po zdravlje i živote cijepljenih. 

A prigoda je da još jednom istaknem – da je naš Imunološki zavod u funkciji vjerojatno bi cijela ova priča oko korone u Hrvatskoj bila posve drugačija, kao i naši komentari također”, poručio je Ivaniš.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram