Povežite se s nama

Mozaik

Iz mora u Iki izvađeno 13 kaveza s 4.000 butelja vina

Objavljeno

na
U Iki se održava jedinstvena manifestacija pod nazivom Vino i Vruja. Članovi udruge Ikarski barkajoli, u suradnji s roniocima Javne vatrogasne postrojbe Opatija, opatijskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva te lokalnih ronioca izvukli su iz mora 13 kaveza vina sa 4.000 butelja vina, koje su na dubini od 20 m ležale godinu dana. Istovremeno je u more spušteno 14 novih kaveza s 5.000 boca vina vinarija Acinger, Ferenac, Herman, Kabola, Iločki podrumi, Rossi, Miklaužić, Prelac, Sosich, Fuhtar, Matić, Vorić, Kliković Mate (Austrija), Marčeta iz Fažane te Meglan iz Slovenije.

Izvlačenju butelja iz ikarskih vruja prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

U večernjim satima održat će se degustacija vina potopljenih protekle godine kao i ostalih vina ovih prestižnih hrvatskih vinskih kuća, uz gastro ponudu i glazbeni program.

Sutra će se održati smotra tradicijskih barki. Okupljanje posada započet će u 17 sati, a start regate predviđen je u 20 sati. Nakon završetka regate te podjele nagrada slijedi zabavni program uz DJ-a.

Ova manifestacija tijekom koje se iz dubina ikarske uvale na svjetlo dana izvlače vina renomiranih hrvatskih vinara koja su godinu dana sazrijevala u idealnim uvjetima na izvorima ikarskih vruja održava se osmu godinu zaredom uz podršku Turističke zajednice Grada Opatije i Grada Opatije.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram