Povežite se s namaPlatak je protekle nedjelje, 04. veljače, bio odredište brojnih Riječana, no nemali dio njih nije uspio ni stići do te željene destinacije, a oni koji su se uspjeli probiti naišli su na jednim dijelom neočišćeno parkiralište.

To je bila i jedna od tema na današnjoj konferenciji za medije Primorsko-goranske županije.

Boras Mandić istaknuo je dobru posjećenost Platku proteklog vikenda, gdje je s oko 800 prodanih karata na žičari zabilježena drugi najveći posjet ove sezone, nakon 30. prosinca kada je prodano oko 900 karata. Naveo je da su u funkciji bile staze Radeševo I i II, kao i sve staze s pokretnim trakama, te da je otvoren još jedan, ukupno šesti ugostiteljski objekt, koji se nalazi na vrhu Radeševa čime se dodatno poboljšala ponuda posjetiteljima. Također je naveo da je u GSC-u u Delnicama odigrana i prva hokejaška utakmica u kojoj je sudjelovala jedna momčad iz županije, “Mamuti” Delnice i kojoj je unatoč ostvarenom porazu na debiju zaželio uspjeh u daljnjim nastupima.

Zamjenik župana uputio je ispriku posjetiteljima Platka zbog prometnih gužvi nastalih uslijed  nemogućnosti čišćenja parkirališta. Pojasnio je kako jesu postojale objektivne okolnosti obzirom na veliku količinu padalina i snježnih zapuha ali smatra da je potrebno i poraditi na komunikaciji Goranskog sportskog centra prema posjetiteljima o raspoloživosti parkirališnog prostora. Boras Mandić je naveo da je dobio izvješće iz Centra, te da je koncesionar kojeg je angažirao Centar u subotu u 5 sati ujutro počeo čistiti plato parkirališta i staze, a u nedjelju sa dvije ralice u 4 sata ujutro i kasnije još i dodatne dvije, međutim, obzirom da je cijela operativa bila raspoređena na čišćenju goranskih državnih i lokalnih cesta nije se moglo angažirati dodatne ralice.