Povežite se s nama

Vijesti

Izdano već preko 450 tisuća e-propusnica, Obersnel šalje posebni zahtjev Stožeru

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL


Nedjelja je posljednji dan kad se mogu koristiti stare propusnice, iako još uvijek postoji mogućnost da će njihov rok uporabe biti produljen za dan-dva. Ministar Davor Božinović gostujući u emisiji RTL Danas otkrio je kako je do sada napravljeno već preko 450 tisuća novih e-propusnica te kako će ta brojka vjerojatno uskoro dosegnuti čak pola milijuna.

Policija na području Primorsko-goranske županije od prvog dana provodi kontrole čitavo vrijeme na određenim strateškim pozicijama, dok je puno više pozicija na kojima borave po nekoliko sati dnevno kako bi što više prometnica pokrili s brojem djelatnika koje imaju na raspolaganju.

Rijeka je u ovom slučaju u naročito specifičnoj situaciji kao najgušće naseljen grad u Hrvatskoj koji se prostire na svega 44 km2, a gradonačelnik Vojko Obersnel još je odmah po uvođenju mjere zabrane napuštanja prebivališta najavio kako planira tražiti da se Rijeka s prstenom gleda kao jedna cjelina, odnosno da za područje kretanje područjem bivše Općine Rijeka propusnica nije potrebna. Sličan zahtjev već je odbijen jedinicama lokalne samouprave na otoku Krku, ali čini se da će Grad Rijeka ipak uputiti takav zahtjev.

“Poslat ćemo zahtjev Stožeru da se razmotri mogućnost da se prostor bivše Općine Rijeka, znači Rijeka i prsten, tretira kao jedna jedinstvena cjelina”, rekao je Obersnel za RTL Danas.

Ukoliko bi Stožer takvom zahtjevu udovoljio, to bi značilo da neće biti potrebna e-propusnica za kretanje područjem koje se sastoji od Rijeke, Kastva, Bakra, Kraljevice, Viškova, Kostrene, Čavla, Jelenja i Klane.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram