Povežite se s nama

Mozaik

Izložba “Usporavanje” Lovre Artukovića u Galeriji Kortil ide dalje

Objavljeno

na
Prema novim epidemiološkim mjerama uvedenim od strane Stožera PGŽ i Nacionalnog Stožera, Galerija Kortil i dalje ostaje otvorena i sigurna za posjete.

U tijeku je izložba Usporavanje velikog Lovre Artukovića koja će prema planu ostati otvorena sve do 24.4.

Nakon 20 godina Artuković ponovno izlaže u Rijeci, a ovaj omiljeni slikar i kritike i kolekcionara već godinama živi u Berlinu. Hiperprodukcija je Artukoviću stran pojam, rijetko izlaže, a slike nastaju kroz dulje razdoblje.

Primarni način izražavanja ovog umjetnika je figurativno slikarstvo. Pri stvaranju svojih radova koristi tradicionalnu tehniku ulja na platnu velikog formata. I ova izložba se u tome ne razlikuje, no ima i novih elemenata vezanih uz umjetnikova likovna istraživanja. Izložba Usporavanje predstavlja 25 radova nastalih u razdoblju od 2015. do 2020. godine i podijeljena je u četiri sekcije: Zlatne folije i odrazi, Melankolija noćnih svjetla, Posjet ateljeu i Izlet.

Organizatori izložbe su Umjetnički paviljon u Zagrebu i Umjetnička galerija Dubrovnik.

Galerija Kortil otvorena je radnim danom od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Ulaznice po redovnoj cijeni od 20 kn te za umirovljenike i studente 10 kn mogu se kupiti online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te u Galeriji Kortil. Djeca do 14 godina imaju besplatni ulaz.

Za organizirana grupna vodstva potrebno je najaviti se na jolanda@hkd-rijeka.hr ili 099 239 1404.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram