Povežite se s nama

Sport

Izložbom fotografija na Korzu obilježava se 100. godišnjica Veslačkog kluba Jadran

Objavljeno

na
Izložba fotografija na Korzu jedna je od aktivnosti u nizu kojom ove godinej Veslački klub Jadran slavi 100. godišnjicu postojanja.

Na postamentima na Korzu po drugi put ove godine postavljena je izložba koja prikazuje dugu stogodišnju povijest Veslačkog kluba Jadran osnovanog  1922. godine na Sušaku kao slijednik starijih sušačkih klubova Vile, Uskoka i Rožnice.

Kako je navedeno na izložbi, 1949. godine Jadran je objedinio riječke klubove Eneo, Quarnero i Liburniu, a od prvog zaveslaja na Kvarneru, bez obzira na pripadnost, naslijeđe ili bilo kakve različitosti, generacije veslača i veslačica kroz pobjede i poraze, povezivalo je prijateljstvo. Tome u čast postavljena je i ova izložba, istaknuo je potpredsjednik kluba Ivo Zrilić i dodao kako će vrhunac slavljeničke godine biti u prosincu kada će biti predstavljena i monografija kluba.

Prema njegovim riječima, klub je ove godine puno radio na privlačenju novih članova u klub. „Trenutno u našoj školi veslanja imamo oko 40 djece, a uz njih u klubu treniraju i juniori i kadeti. Klub stvara dobre veslače, to su sve dobra djeca koja u klubu pronalaze svoj drugi dom“, istaknuo je Zrilić.

Otvorenju izložbe prisustvovao je i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković koji je tom prilikom istaknuo kako su se tijekom proteklih 100 godina na području Rijeke izmjenjivale različite države i sustavi, ali Veslački klub Jadran je ostao i opstao. „Ponosni smo na njihovu dugu povijest i na sve njihove uspjehe i nastavit ćemo ih u njihovom radu podupirati i u budućnosti“, rekao je Ivanković.

Svi zainteresirani izložbu na postamentima na Korzu mogu pogledati u narednih 10 dana.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram