Povežite se s nama

Vijesti

Javna rasvjeta u Kraljevici se pali nekoliko sati nakon zamračenja

Objavljeno

na
Na području Grada Kraljevice u naseljima Bakarac i Kraljevica već neko vrijeme postoji problem da se javna rasvjeta u dijelu naselja uključuje kasnije nego što bi inače trebala, pa je tako dio naselja prvih par sati nakon zalaska sunca u mraku.

Upravljanje javnom rasvjetom (uključivanje i isključivanje) obavlja se iz dispečerskog centra HEP-a korištenjem sustava za mrežno tonsko upravljanje (MTU). Slanjem ton frekventnog signala na sve MTU prijemnike u trafostanicama ili razvodnim ormarima, istovremeno se pali ili gasi kompletna rasvjeta na području cijelog Grada. Problem je prijavljen njihovoj dežurnoj službi te oni rade na otklanjanju ovog problema.

U prvoj polovici listopada dio javne rasvjete staviti će se pod poseban sustav upravljanja od strane Petrol javna rasvjeta d.o.o., kojem je putem ugovora o javno-privatnom partnerstvu dano na upravljanje javnom rasvjetom. Tako će se upravljanje dijelom javne rasvjete, uključivanje i isključivanje, vršiti putem posebnog uređaja koji je neovisan o MTU sustavu. Početkom puštanja u pogon novog sustava upravljanja može se dogoditi da se u nekim dijelovima naselja javna rasvjeta uključi prije nego padne mrak, odnosno da se isključi u kasnijim jutarnjim satima, dok se sustav automatski ne prilagodi.

Svjesni smo činjenice da mještanima iz naselja koji su zahvaćeni ovim problemom nije lako živjeti i kretati se u mraku. Stoga radimo na tome da se ovaj problem čim prije riješi, poručuju iz Grada Kraljevice.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram