Povežite se s nama


Rijeka je sedamdesetih godina prošlog stoljeća postala poznata po statusu grada rocka. Uskoro su se počeli održavati rock festivali, a kroz nastupe na njima profilirali su se razni bendovi poput Denis & Denis, Grč, Laufer, Termiti, Let 3 i mnogi drugi. Ti su bendovi diljem bivše države pronijeli dobar glas o Rijeci kao kultnom odredištu za rockere i one koji slušaju tu vrstu glazbe. Klub Palach (postao) je sinonim za dobru zabavu, a djelovali su i mnogi drugi klubovi. Krajem devedesetih i početkom 21. stoljeća godina situacija se polako mijenja. Rijeka je dobila raznolik noćni život, a otvorili su se mnogi drugi klubovi koji su puštali drugačiju vrstu glazbe. Otvorili su se i “narodnjački” klubovi koji bi uvijek bili dupkom puni i radili do kasnih jutarnjih sati. Situacija u Rijeci se očito mijenja.

Iako se s obzirom na veličinu grada možemo pohvaliti brojnim raznim zanimljivim glazbenim eventima i festivalima među kojima gotovo svatko može pronaći nešto za svoj ukus, izgleda da se ipak i dalje, uz uvijek sveprisutnu takozvanu “komercijalu”, najčešće među Riječanima može čuti ili rock ili “cajke”, odnosno privlače najviše publike.

Potvrdu toga dobrim dijelom možemo pronaći i u skorašnjem KvarnerFestu na kojem će biti postavljena dva velika šatora tijekom pet dana. U jednom će fokus biti na “zabavnu” glazbu, dok će u drugom biti fokus na rock. Vidjet ćemo ubrzo koji izvođači će privući veći interes građana Rijeke i njihovih gostiju tom prilikom, a do tada vas pozivamo da se uključite u našu najnoviju anketu…

Je li Rijeka grad rocka ili "cajki"?

Pogledajte rezultate

Loading ... Loading ...