Povežite se s nama

Vijesti

Je li Rijeka spremna za pojavu koronavirusa u našem kraju?

Objavljeno

na

Ilustracija (Photo: Robert Anic/PIXSELL)Situacija u sjevernom dijelu Italije posljednjih dana s koronavirusom sve više eskalira, zabrinutost je na iznimno visokoj razini, a u pojedinim gradovima ulice su zbog toga poprilično prazne. Sumnja u pojavu koronavirusa pojavila se ovog vikenda i u našem gradu.

Jesmo li i koliko spremni za eventualnu pojavu koronavirusa u Rijeci ili ostatku naše županije bila je i tema ovomjesečne sjednice Skupštine Primorsko – goranske županije.

Sanja Tamarut otvorila je tu temu u sklopu Aktualnog sata 26. sjednice  Županijske skupštine.

“Pročelnica Malatestinić govorila je o sjednici županijskog stožera za zarazne bolesti s obzirom na situaciju o koronavirusu. Ne želim zvučiti kao neka paničarka, ali s obzirom na to da smo pogranična i turistička županija, a virus se širi, mislim da bi bilo dobro da javnost čuje nešto više o tome koliko smo spremni za eventualni dolazak virusa”, rekla je Tamarut.

“U slučaju prijetnje na pojavu novih bolesti u cilju razmjene informacija i uputa koje sve naše epidemiološke službe zaprimaju, procijenila sam potrebnim da se sastanu svi pripadnici Stožera za zarazne bolesti PGŽ. Svi su se promptno odazvali, razmijenili upute, iskoordinirali postupanja i nadalje razmjenjujemo sve upute od strane HZJZ. Zbog povećanog interesa javnost na stranicama Ministarstva zdravstva svakog dana se objavljuju novi podatci o stanju u svijetu. U Hrvatskoj zasad nema nijedne osobe koja je zaražena korona virusom. Doista su sve službe povezane, tako i u PGŽ, promptno se prati epidemiološka situacija. Članovi stožera su pripadnici zdravstvenog sustava, prvenstveno epidemiolozi Nastavnog zavoda za javnost zdravstvo, Klinike za infektivne bolesti KBC Rijeka, uključili smo i objedinjeni hitni bolnički prijem, graničnu sanitarnu inspekciju, predstavnike policije, veterinarskog zavoda, isto tako i sanitarne inspekcije, pa i predstavnika Dezinsekcije koja nakon prijevoza ima zadatak dezinficirati vozilo. Doista smo svi u kontaktu, promptno pratimo i nadalje situaciju”, poručila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo PGŽ, Đulija Malatestinić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram