Povežite se s nama

Mozaik

Jelenjski kraj odavno diše i živi uz harmoniku

Objavljeno

na
Krajem listopada u prepunom Domu kulture Dražice održano je 14. izdanje tradicionalne manifestacije Zvuki ‘armonike.

Nastupilo je tridesetak izvođača iz raznih dijelova Hrvatske, ali i Slovenije koji su na jedinstven način odali počast tragično preminulom glazbeniku i vrsnom harmonikašu Igoru Valiću. Manifestaciju su organizirali Igorovi prijatelji, uz svesrdnu pomoć Općine Jelenje. Kompletna manifestacija prenošena je uživo na internetskim stranicama Općine Jelenje, a u prosincu, u predblagdansko vrijeme, očekuje se i emitiranje na regionalnoj televiziji Kanala RI. Bit će to prvi put u 14 godina da se najveća tradicijska glazbena manifestacija na jelenjskom području emitira u TV formatu. Iz Općine Jelenje ističu da se ovakvim manifestacijama njeguje i valorizira tradicija jelenskog kraja. Stoga se navedena manifestacija godinama financira iz proračuna ove jedinice lokalne samouprave.

– Kako to u životu biva, nešto se strašno mora dogoditi da bi iz toga nastalo nešto novo. Nesretna pogiblja našeg sumještanina Igora Valića, ujedno i vrsnog glazbenika i harmonikaša, svih nas je ujedinila. Harmonika je u našem kraju duboko ukorijenjena i zaista se većina voli družiti i veseliti uz nju – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

– Zahvaljujem se Općini Jelenje i Turističkoj zajednici na bezrezervnoj potpori, kao i divnim dečkima i curama koji su sve prisutne u Domu kulture Dražice zabavili dobrih tri sata. Publika je imala vidjeti glazbenike koji su ujedno i svjetski i europski prvaci, kao i domaće snage, kazao je Miljenko Šupak, organizator manifestacije, dodajući kako se, naravno, vidimo i “kletu”.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram