Povežite se s nama
Skupina entuzijasta sa sjedištem u Rijeci odlučila je osnovati udrugu koja promiče dub glazbu i kulturu – tako se rodio Ri Rootz, ime zaslužno za udisanje života i dub ritma u pluća Hartere. Sa svojim prvim partijem u siječnju 2014. u tadašnjem Palachu privukli su velik broj posjetilaca iz Rijeke i okolice, čime se dokazali kako nisu sami na svijetu, a ni na plesnom podiju kad je u pitanju dub. Više o samom događaju “Teachingz in Dub” koji će se održati u Harteri 18.travnja., ali i samom dubu rekao nam je Vedran Petrušić, član Ri Rootza.

Kako bi neupućenima objasnio dub glazbu, što je to?

“Za dub mozemo reći da proizlazi iz roots, ska i reggae muzike, ima dosta elektronskih zvukova u sebi i ide uglavnom po nižoj frekvenciji. Teško je razumjeti dub muziku, ali tu soundsystem pomaže. Naši ‘dub teachingzi’ uče ljude dubu i daju im priliku da tijekom dva-tri susreta zavole taj žanr.”

Vedran ističe kako Ri Rootz, u suradnji s udrugom Molekula, kreće s organizacijom događaja u Harteri i do par mjeseca unaprijed, a za sve su zaslužni pojedinci iz udruga koji svojim volonterskim radom pomažu da dub glazba i Hartera žive. Konkretno, 6. Dub Teachingz će biti najglasniji do sada, kako obećaje Vedran, a u goste nam dolaze Echotronix Soundsystem (King David Warrior) iz Italije te Dubolik i Jah Suneth iz naših krajeva.

“Echotronix, sa svojim vrlo specifičnim, ručno rađenim soundsystemom podešenim do savršenstva od strane iskusnih majstora zanata i Dubolik će vas lansirati u astral te ponovo zakucati u korjene, i tako više puta naizmjence, tako da će vam se Blue Tornado u Gardalandu činiti kao vožnja turističkim vlakićem!”, ističu iz Ri Rootza, a Vedran nadodaje kako je dub više od muzike – on donosi mir i slobodu.

Vidimo se u Harteri 18. travnja s početkom u 22 sata; cijena karte je 30 kn prije ponoći, odnosno 35 kn poslije ponoći.