Povežite se s nama

Vijesti

Još jedan potvrđeni slučaj zaraze kod stanovnika Matulja

Objavljeno

na

Zamjenica načelnika Općine Matulji, Eni Šebalj, upravo je izvijestila javnost o novom slučaju zaraze koronavirusom među njihovim stanovnicima.

”Dragi stanovnici Općine Matulji, prema najnovijim podacima epidemiološke službe još je jedan stanovnik naše općine pozitivan na Covid-19. Time se ukupna brojka zaraženih koronavirusom popela na dvoje, pri čemu treba istaknuti da zaražene osobe nisu međusobni kontakti. Novo zaražena osoba je od samog trenutka kontakta s zaraženom osobom koja je bliski član obitelji, boravila u samoizolaciji izvan Općine Matulji, a trenutno se nalazi u bolnici. Prema riječima dežurnog epidemiologa za Liburniju dr. Marija Sušnja epidemiološko je stanje na području Općine Matulji je i dalje dobro, nema razloga za uznemirenost, a sve vas upućuje da pratite službene i stručne informacije temeljene na izvješću epidemiološke službe, nosite maske, rukavice te socijalne kontakte svedete na minimum.

Općina Matulji svakodnevno surađuje sa epidemiološko službom i Stožerom Civilne zaštite Primorsko-goranske županije, te ćemo vas i dalje pravovremeno izvještavati o epidemiološkoj situaciji na području općine.

Molim vas da i dalje ne napuštate domove, a pogotovo ako ste starije dobi. Ukoliko se nalazite na području Općine Matulji, a nemate prijavljeno prebivalište niti boravište, prijavite se u sustav e-visitor kako bi epidemiološka situacija ostala pod potpunim nadzorom. Svim oboljelim želimo što brže ozdravljenje. Primjer najgoreg scenarija imamo na samo nepunih dva sata udaljenosti u susjednoj Italiji. Imamo izvrsne epidemiologe, liječnike… koji nam maksimalno nastoje pomoći i zaštiti nas. Naša je obaveza da i mi pomognemo njima. Ne traže puno, jedino što moramo učiniti je slušati njihove upute. Učinimo to odmah i sad, poručila je Šebalj.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram