Povežite se s nama

Vijesti

Još jedna osoba u Rijeci zaražena koronavirusom, u Hrvatskoj ih je ukupno pet

Objavljeno

naStožer civilne zaštite Republike Hrvatske nove je informacije o koronavirusu u Hrvatskoj objavio na press konferenciji u 9 sati. U Hrvatskoj je sada 5 zaraženih.

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su, objavio je u petak ujutro Nacionalni stožer civilne zaštite. Riječ je o dvoje ljudi koji su bili u kontaktu s prvim zaraženim i trećim zaraženim. Od dva nova oboljela jedan je u Zagrebu, a drugi u Rijeci i oboje su bili zadnjih dana u karanteni. “Oba nova slučaja bliski su kontakti primarno zaraženih, što pokazuje da je za prijenos zaraze ipak potreban neki bliskiji kontakt. Svi novozaraženi su otprije bili u bolnici u karanteni, tako da se radi o osobama koje su se zarazile kontaktom s prvozaraženima i nije riječ o nekim novim vanjskim slučajevima zaraze. To su kontakti prvo i treće zaraženog”, pojasnila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić.

“Jutros su poslana još dva uzorka na testiranje. Te osobe nisu povezane s dvije zaražene osobe u Rijeci. Testiranjem i u slučaju da nema simptoma, da, idemo s analizom. I osoba koja je zaražena može imati negativan test. Moramo voditi računa o kliničkim i epidemiološkim identifikacijama. Imaju respiratorne probleme, ne radi se o pogoršanju stanja. Druga zaražena osoba, bliski kontakt prvog zaraženog muškarca u Rijeci, također ima 50-ak godina. Test bliske osobe je bio prvo negativan pa onda pozitivan”, rečeno je na presici županijskog stožera Primorsko-goranske županije.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram