Povežite se s nama

Vijesti

Još jednom odgođen stečaj brodogradilišta 3. maj

Objavljeno

naNa Trgovačkom sudu u Rijeci još jednom je odgođen stečaj 3. maja, javlja N1 televizija.

5. lipnja bit će održano novo ročište za stečaj 3. maja. Sutkinja je najavila da će to biti zadnje ročište, javlja reporter N1 Ranko Stojanac. Sutkinja je rekla da su dugovi brodogradiliša povećani na više od 140 milijuna kuna. Radnici nisu mjesecima dobili plaće, a sutkinja je rekla da nema smisla da radnici rade bez plaća.

“Ako  lada ima namjeru spasiti 3. maj. Ima dovoljno vremena da se isplati dio plaća ili plaće radnicima i da se dogovori završetak brodova. Čuli smo na ročištu da je najjeftinije za sve da se ti bordovi završe u 3. maju”, rekao je Antun Šoljić iz Sindikata metalaca Hrvatske.

“Idemo se borit, dali smo prijedloge prema ministarstvu gospodarstva, najbolje je dovršiti brodove u brodogradilištu i time bi se osigurala opstojnost brodogradilišta”, rekao je direktor 3. maja.

“Nadu mi daju brodovlasnici, a najviše me muči opterećenje ovrhama. Mi ni do Zagreba ne možemo doći, idemo svojim novcima gore. Razmišljali smo da bi se međufinanciranje moglo riješiti kod CERP ili državu, da se kompletiraju brodovi. Strateški partner je daleko, da nama ti novci trebaju danas. Ako je politika odlučila da do stečaja dođe, do toga će onda i doći. Ako je stečaj s preustrojem, to mogu prihvatiti, ali grehota bi bila zatvaranje te djelatnosti za RH. U slučaju bilo kakvog stečaja brodovi idu na drugi model, sud ih prodaje. Na prvom natječaju se nitko neće javiti, a onda će dati jednu kunu da preuzmu taj brod”, rekao je direktor 3. maja Edi Kučan.

Ako se ne pojavi strateški partner, nemam više hrabrosti lagati ljude, nego idemo u stečaj, zaključio je.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram