Povežite se s nama
Na izložbi “Boje, oblici i teksture” ovu subotu 03.02.2018. u Klubu mladih Rijeka predstavljaju se dvije autorice, Josipa Baljak i Nikolina Janjić, obje studentice treće godine likovne pedagogije.

Kroz ovu izložbu posjetiocima žele približiti svoje istraživanje, te ih upoznati s načinom njihova rada. Josipa predstavlja svoje skulpture u kojima se bavila teksturom i bojom, te je došla do zanimljivih rješenja koja će vam potaknuti maštu . Izložene slike su Nikolinina inspiracija za njene kiparske radove, te će te se kroz njih upoznati s njenim načinom pronalaska novih formi.

Nikolina Janjić rođena je u Rijeci 06.12.1995.g. Završila je Građevinsku tehničku školu u Rijeci, smjer dizajn unutrašnje arhitekture, nakon čega upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij likovne pedagogije. Kao izborni predmet odabire kiparstvo, gdje spoznaje novi način pronalaženja inspiracije, u svemu oko sebe pronalazi razne oblike koje pretvara u trodimenzionalne forme. Kasnije kao modul također bira kiparstvo a svoje radove izvodi na isti način kao i ranije. Slike na izložbi „Boje, oblici i teksture“ su jedan od načina na koji dolazi do ideja, kada se dogodi da nema inspiraciju počinje slikati, te u svojim slikama traži nove forme koje će izraditi kao objekte.

Josipa Baljak rođena je u 1996. godine u Zadru. Završila je za smjer slikarskog dizajnera u Školi primijenjene umjenosti i dizajna u Zadru, a zatim upisuje studij likovne pedagogije na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, te je sada studentica treće godine. Na izložbi ‘’Boje, oblici i teksure’’ predstavlja se sa serijom kiparskih radova koji su nastali istraživanjem odnosa između ova tri likovna problema. Proces istraživanja u tim formama nije namjenjen samo umjetniku već se i promatrač priključuje istraživanjem svojstava materijala od kojeg je sastavljeno, u kojim formama je oblikovano i u kojim bojama je prekriveno.