Povežite se s namaJučer je na prometnicama u nadležnosti  Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano 99 prometnih prekršaja, od kojih je najviše bilo prekršaja koji se odnose na vožnju nepropisnom brzinom (20). Navedeni prekršaji prekoračenja brzine odnose se na prekršaje u naselju i izvan naselja gdje su vrijednosti brzine evidentirane s najviše 35 km prekoračenja u odnosu na propisane vrijednosti.

Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola,  noćas je oko 3 sata krčka policija zatekla u Krku 49-godišnjeg vozača osobnog vozila marke „Fiat“, zagrebačkih registarskih oznaka. Upravljao je vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,85 g/kg.  Kako ne bi nastavio vožnju u alkoholiziranom stanju, priveden je i zadržan u policijskoj postaji. Svi vozači zatečeni u prometnim prekršajima sankcionirani su prema odredbama Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Osim prekršaja, u prometu se jučer dogodilo i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su lakše ozlijeđene dvije osobe. Kako bi se smanjio broj nesreća i ozlijeđenih osoba u njima te u cilju  veće sigurnosti u prometu i ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na povećani oprez i poštivanje prometnih propisa.