Povežite se s namaNakon poraza u Dubrovniku, Primorju nije preostajalo ništa drugo nego krenuti na pobjedu, kako bi bar malo zasladili sve gorke pilule kojim su ih Dubrovčani počastili u zadnje vrijeme. Znali su igrači da je za tako nešto bilo potrebno pokazati nešto više, ponajprije snagu volje, psihičku stabilnost i onu borbenost koja ih je oduvijek krasila a koja je u posljednje vrijeme negdje… nestala.

Mogao je početak biti sjajan, ali je Bijač obranio zicer Raduu, kojega je sjajno uposlio Echenique. Argentinac je međutim sam savladao dubrovačkog vratara već u sljedećem napadu (igrač više). Poravnali su gosti preko Jokovića u trenutku kada su Riječani bili s dva igrača manje (Vukičević i Muslim). Sjajnim pogotkom u rašlje, Miho Bošković dovodi Primorje ponovo u vodstvo. Mogli su Riječani i povećati vodstvo, ali sjajni je Bijač nizao obranu za obranom (6 u prvoj četvrtini). Gosti su došli do izjednačenja klasičnim pogotkom s dva metra, kojeg je postigao Riječanin u dubrovačkim redovima Josip Vrlić. Sljedi situacija 6 protiv 5 za Primorje (isključen Benić, pa obostrana Buriću i Jokoviću), ali Bijač je zaustavio Boškovićev šut, tako da je prva četvrtina završila rezultatom 2:2.

Druga je četvrtina počela novom obranom Bijača, ali je Vićan odgovorio obranivši dva šuta za redom, i to s igračem manje. Novi igrač više za Jug, ali su se Riječani uspijeli obraniti. Opet igrač više za goste, ali obrana je blokirala Obradovićev šut. Konačno igrač više i za Primorje, ali ništa od toga. Bijač je još jednom obranom sačuvao rezultat s igračem manje. Nakon skoro 7 minuta bez pogotka, Maro Joković uspio je iznenaditi Vićana i dovesti svoju ekipu do prve prednosti. Uzvratio je Burić efektnim pogotkom sa 7-8 metara. Četvrtina se završila isključenjem Garcie, kojeg Primorjaši moraju materijalizirati u trećem periodu, pokušavši osvojiti loptu, što im nije pošlo za rukom.

Tvrda utakmica, u kojoj obrane igraju važnu ulogu. Obje su ekipe koncentrirane i osjećaj je da će utakmicu dobiti ona koja bude uspijela zadržati tu razinu koncentracije. Poveli su gosti preko Perronea s igračem više odmah na početku treće četvrtine, ali uzvratio je Nikola Dedović lijepim pogotkom u situaciji s igračem više. Sjajni je Perrone doveo opet Jug u vodstvo lijepom dijagonalom s igračem više. Jugova obrana ne popušta, tako da nema koristi ni od trećeg Benićevog isključenja. Poravnali su Primorjaši preko Echeniquea koji je pokupio odbijanac i savladao Bijača koji je bio napustio svoja vrata. Mogao je Jug povesti 8 sekundi prije kraja četvrtine, ali je Frano Vićan obranio peterac Perroneu, odbivši loptu u vratnicu.

Potpuno poravnati suparnici ulaze u posljednju četvrtinu, Jug sa željom da se približi osvajanju naslova, Primorje u nakani da ih u tome spriječi i da poravna rezultat u finalnoj seriji. Poveo je Jug preko Jokovića (treći njegov pogodak) a nezadrživi Perrone (tri gola i za njega) je odveo Jug na +2 s igračem više. Propala je još jedna prilika s igračem više za Primorje , nakon čega su Dubrovčani jednostavno počeli kontrolirati utakmicu u čemu im je sve polazilo za rukom. Šteta, jer su ovaj put Riječani bili stvarno u igri do posljednje četvrtine. Obranjeni peterac očito nije bio dovoljan podstrek Primorju, koje je nakon tvrde utakmice ipak popustilo i dalo Jugu vjetar u leđa.

PRIMORJE EB: Vićan (9 obrana), Burić 1, Radu, Krapić, Vrlić, Vukičević, Muslim, Petrović, Dedović 1, Echenique 2, Šetka, Bošković 1, Jelovina, Buljubašić. Tr.: Ivan Asić.

JUG: Bijač (13 obrana), Macan, Fatović, Lončar, Joković 3, Garcia, Marković, Ivanković, Bautović, Perrone 3, Benić, Obradović, Popadić, Vrlić 1. Tr.: Vjekoslav Kobešćak.

SUCI: Massimiliano Caputi (Italija), Vojin Putniković (Srbija). DELEGAT: Robert Jambrović (Zagreb). SUPERVIZOR: Milivoj Bebić (Split)

Utakmica je odigrana pred oko 1.000 gledatelja na Olimpijskom bazenu 1 na Kantridi. Igrač više: Primorje EB 10/3, Jug 7/4. Peterci: Primorje EB 0/0, Jug 1/0. Isključeni zbog 3 osobne greške: Benić u 21. min.

Vaterpolo Primorje