Povežite se s nama

Sport

Juričić: Tražimo dokazanog domaćeg trenera, a u dovođenju novih igrača smo imali neke pogreške

Objavljeno

na
Damir Mišković u nedjelju navečer nakon povijesno teškog poraza od Dinama odlučio se zahvaliti treneru Cosmiju na suradnji, a njegov savjetnik za sportski segment kluba, Srećko Juričić, gostovao je u ponedjeljak u kultnoj emisiji Radio Rijeke “Pod stijenama Kantride”.

“Ova momčad sigurno ima određenu kvalitetu, u svakom slučaju veću od one koja sugerira trenutna situacija, ali promjenila su se tri trenera. Nisu  oni neznalice, sve su to dobro treneri. Rijeka svake godine prodaje najbolje igrače, ovoga puta očito nisu dovedene zamjene na toj razini kvalitete”, priznao je Juričić.

Želite reći da je problem u dovođenju igrača?

“Sigurno da smo napravili pogreške. Međutim, u svemu tome je bilo i nesklonih okolnosti. Mitrović je primjerice trebao biti glavni oslonac obrane pa se ozljedio. Halilović je trebao biti nositelj igre na sredini terena, a Vrančića smo s obzirom na to da je igrao u Championshipu također vidjeli u krugu nositelja naše igre. Poklopilo se da igrači koji su trebali biti nositelji nisu u jednom trenutku uopće bili u ekipi.”

Što dalje?

“Situacija je loša i treba se nešto promijeniti. Moramo dovesti trenera, nadam se da će imati snage i energije da izvuče ekipu iz ovoga stanja. Isto tako moramo dovesti igrače koji će kvalitetom biti na razini Rijeke i koji će moći podignuti ovu momčad na više stepenice nego što je sada.”

Imate li nekih imena kada je govora o trenerima?

“Meni se čini da je najbolje da je to neko dokazano ime koje ima puno energije i uspjehe iza sebe kao što su primjerice to bili Rožman, Bišćan i Tomić. Nadam se da ćemo pronaći takvog trenera. Stranac ili domaći? Mislim da je bolje da to bude domaći trener. Nema puno vremena za prilagođavanje na HNL, dakle mislim da je bolje da to bude trener iz našega kraja ili naše regije.”

Kakva je situacija sa svlačionicom, kažu da imate najveći broj igrača od svih klubova u HNL-u?

“Nije baš tako, ali činjenica je da je teško raditi s tako velikim brojem igrača i nastojat ćemo ga smanjiti. Nastojat ćemo napraviti zdraviju svlačionicu”, rekao je Juričić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže