Povežite se s nama

Vijesti

Kastav i Klana osnivaju zajedničku Turističku zajednicu

Objavljeno

na


Odluka o osnivanju zajedničke Turističke zajednice Grada Kastva i Općine Klana prošla je Vijeća grada Kastva i Općine Klana čime su stečeni uvjeti da se krene u formaliziranje odluke dogovaranjem hodograma aktivnosti spajanja i sklapanjem sporazuma koji je preduvjet formalnom udruživanju.

Područje Klane postaje turistički sve zanimljivije i zbog trenda odmicanja glavnih turističkih kretanja s uskog obalnog pojasa i jačanjem interesa za nove i inovativne oblike turizma. U perspektivi će Klana zasigurno imati jak rast kapacitet i rast turističke aktivnosti.
Slična se je situacija već odigrala u Kastvu koji je sukladno tome već godinama gradi prepoznatljivu turističku priču na outdoor aktivnostima, gastronomiji i brojnim kulturnim, sportskim i drugim događanjima. Kastavska iskustva sigurno će poslužiti valorizaciji potencijala i resursa koja će dovesti do unapređenja turističke priče u Klani i okolici.

Turističko udruživanje Kastva i Klane otvara brojne mogućnosti daljnjeg rasta i razvoja novih proizvoda. Osnovni motiv svakako su veliki potencijali zajedničkog područja šuma Loza i Lužina koje Kastav već niz godina uređuje i promovira, a koji se većim dijelom nalaze na teritoriju općine Klana.

Šuma je tako postala praktički kastavski brand i omiljeno izletište velikog broja posjetitelja, šetača i rekreativaca. Logički nastavak projekta bilo bi uređenje Šparožne jame, speleološkog objekta koji nije otvoren za javnost, a nalazi se također na području općine Klana.

Klana ima i druge potencijale u smislu razvoja rekreativnog turizma: visoravan Gumance koja zadivljuje svakoga tko se tamo nađe, okolna brda poput Pliša koja privlače mnogobrojne planinare, povijesne atrakcije Rimski zid koji prolazi Studenom i Gradina koja postaje mjestom sve više kulturnih događanja, kućica Rebar uz koju su vidljive “koline” – u kamen urezani tragovi kotača starih vozila kojima su se vukla drva iz gornje šume. Udruživanje će svakako u promotivnom smislu pomoći i “jačanju” Gljivijade i ostalih manifestacija koje su odvijaju u Klani.

Udruživanjem ostvarujemo i pristup fondovima namijenjenim udruženim turističkim zajednicama što također otvara vrata novim projektima, ističe se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže