Povežite se s namaManifestacija “Proslava praznika rada – 1. Maj” održat će se 01. svibnja 2018.g. od 11:00 do 17:00 sati na Trgu Belveder (prostor ispred Pizzerije “Rustica”). Za sve posjetitelje osigurali smo besplatni gurmanski grah, glazbu i kutak za najmlađe. U glazbenom dijelu očekuje nas nastup Lucky benda, te Glazbeno društvo Spinčići koji će nam se nakon odsviranih prvomajskih budnica, pridružiti na Trgu.

Cjelodnevni program i druženje, uz preko 1.000 porcija besplatnog graha s kobasicama, pancetom i dimljenom vratinom, te besplatno točenje pive, organizirao je Grad Kastav. Za pripremu gurmanskog graha zadužena je Pizzeria „Rustica“.

“Kastav je grad radnika, grad zaposlenja, grad koji ima treći najveći porast broja zaposlenih u Hrvatskoj, Kastavci su vrijedni ljudi, koji puno rade i tradicija 1. Maja ovdje se poštuje od davnina, tako da se i Grad odlučio uključiti u proslavu. Trg Belveder oživjet ćemo događanjima i pokazati da u Kastvu, uz Forticu, Crekvinu i Lokvinu, imamo još atraktivnih mjesta za druženje. To će biti jedna nagrada svima koji vrijedno rade i nadamo se da će se svi koji dođu dobro zabaviti”, najavio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.

Uz Grad Kastav, suorganizator manifestacije je Pizzeria “Rustica”. “Mi ćemo se pobrinuti da ne manjka dobre hrane i zabave. Pripremit ćemo gurmanski grah s kobasicama i rebrima, napravljen na makedonski način. Dva kotlića će biti za sve posjetitelje, a jedan će biti za junake, koji vole ljuto i papreno, tako da imaju o čemu pričati par dana nakon graha. Dobre zabave neće nedostajati, nadamo se ni graha, a sa strane će biti i veliki roštilj”, poručio je Oliver Stojanovski iz Pizzerije Rustica, navodi se u objavi za medije.