Povežite se s nama

Vijesti

Kastav prodajom zemljišta Plodinama zaradio 14 milijuna kuna, gradilište obišao i gradonačelnik Mostarac

Objavljeno

naKastavski gradonačelnik Matej Mostarac ove je srijede obišao gradilište novog trgovačkog centra Plodine u Rešetarima.

“Prije par godina ovo zemljište nije imalo nikakvu vrijednost za grad. Neriješeni imovinsko pravni odnosi, neusklađenost gruntovnice i katastra i svi drugi birokratski problemi. Također je teren bio vrlo nepristupačan i različitih nivoa. Sustavnim rješenjima, upornošću Uprave sve te tad nerješive probleme smo uspjeli riješiti, također smo izvrsno reagirali na višak iskopa koji nam je država darovala i uredili zemljište da bude zanimljivo investitorima.

Sve to dovelo je prodaje zemljišta Plodinama za skoro 14 milijuna kn. Ukupna investicija se diže preko 35 milijuna kuna. Ta prodaja nam je omogućila izgradnju novog sportskog objekta u zoni, početak radova na cesti 409, donosi 40-ak novih radnih mjesta, i novo mjesto za opskrbu naših građana. Time smo doprinijeli kvaliteti života za puno širi opseg naših građana.

Uz to nenadano zbog ove situacije s koronom nakon ove financijske injekcije imamo likvidan proračun koji nam omogućuje nastavak svih započetih investicija i vjerujem brzo vraćanje u normalu. Ovo je samo jedan primjer zašto je Kastav među samo 19 gradova u RH dobio pozitivnu ocjenu za učinkovito gospodarenje imovinom. Sretno s radovima, veselimo se brzom otvaranju”, poručio je Mostarac.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram