Povežite se s nama

Vijesti

Kastav uvodi red u promet gradskim centrom, evo nekih mjera

Objavljeno

na
Prometnim planom i analizom želi se bolje urediti i organizirati promet u Kastvu, povećati broj parkirnih mjesta te svim građanima pružiti efikasan promet i veću sigurnost svih sudionika, a posebno djece kao najranjivijih sudionika u prometu.

Dr.sc. Ivica Barišić izradio je “Prometnu analizu Grada Kastva” kojom je definiran prometni plan sa smjernicama za poboljšanje prometnog sustava Grada. Neke od kratkotrajnih mjera su smirivanje prometa u zoni školske sportske dvorane i u zoni dječjeg igrališta u ul. Pilepčić, preoblikovanje raskrižja kod sportske dvorane (Jurjenići/Stražnica), smirivanje prometa u ul. 111. brigade ZNG-a te prometna signalizacija u zoni autobusnih stajališta školskog autobusa.

Na samom početku pješačke zone na Trgu Matka Laginje označila bi se dva parkirna mjesta koja bi služila isključivo za kratkotrajno zaustavljanje (do max. 3 minute) radi iskrcaja putnika. Isto se predlaže u zoni ispred Osnovne škole u Istarskoj ulici gdje bi se označilo 8-10 parkirnih mjesta u sustavu kratkotrajnog zaustavljanja.

Također, jedna od preporuka je da se ovisno o prostornim mogućnostima uredi što veći broj površina za potrebe parkiranja vozila stanara pojedinih naselja.

Dugoročne mjere donijele bi izgradnju garažno parkirnog objekta na lokaciji Preda za koju je Grad već otkupio teren te rekonstrukciju postojećih županijskih cesta, izgradnju spojne ceste prema naselju Srdoči te izgradnju ceste koja bi prolazila južnim rubom Radne zone Žegoti, javlja RivijeraNews.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram