Povežite se s nama

Vijesti

Kastavski poduzetnički inkubator KASPI nastavlja dalje s radom

Objavljeno

na

U srijedu je u prostorijama poduzetničkog inkubatora KASPI održana završna konferencija projekta Kastav Smart Start, u sklopu čega je voditelj projekta Krešimir Vidović javnosti predstavio rezultate projekta.

Vrijedan gotovo pola milijuna eura, projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodio ga je Grad Kastav od 1. ožujka 2019. Ciljevi projekta bili su promicanje i poticanje kreativnih poduzetničkih ideja, promicanje i razvijanje društveno odgovornog poduzetništva, povezivanja javne uprave sa lokalnim poduzetnicima, stvaranje novih digitalnih i zelenih proizvoda i usluga te regionalni gospodarski i društveni razvoj.

U sklopu projekta rekonstruirana je jedna od najstarijih kuća u staroj jezgri Kastva, osnovan je poduzetnički inkubator u području digitalne i zelene tranzicije, pružane su edukacijske i savjetodavne usluge start-upovima, odnosno novim i postojećim poduzetnicima, a organizirana su i brojna javna događanja. Tijekom provedbe potpisani su i sporazumi o dugoročnoj suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom PGŽ – Prigoda, tvrtkom Ericsson Nikola Tesla, Ekonomskim fakultetom u Rijeci i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Poduzetnički inkubator je dobio i svoju Internet stranicu i stranice na društvenim mrežama putem kojih će se nastaviti informirati poduzetnike i građane, a također je postavljen i digitalni sustav rezervacije prostora u inkubatoru za sastanke, radionice, coworking i druge namjene.

Voditelj projekta Krešimir Vidović naglasio je kako će poduzetnički inkubator KASPI uredno nastaviti raditi i nakon isteka projekta, a u pripremi je već i novi javni poziv za iduću generaciju start-upova.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram