Povežite se s namaČlanovi Narodne stranke – REFORMISTI otvorili su temu, odnosno pitanje što se tiče izgradnje igrališta za pse – parka za pse na prostoru Grada Kastva, točnije naselja Rešetari. Smatramo da je ova ideja potrebna da se realizira na području već navedenog naselja, jer kako doznajemo svaka treća/četvrta obitelj u Gradu Kastvu ima kućnog ljubimca (psa), što dovoljno govori o tome koliko je potrebno psima osigurati prostore u kojima će se moći neometano kretati, istrčavati te socijalizirati s ostalim psima. Uz veliku brojnost kućnih ljubimaca u već navedenom naselju, isto tako ljudi sa psima u Kastav dolaze iz cijele županije. Zbog velikog broja pasa smatramo, odnosno znamo da bi ova ideja pridonijela zadovoljstvo kod naših sugrađana, te podigla kvalitetu života u našem najljepšem gradu.

Park – igralište za pse bi bilo osmišljeno na način da se travnata površina ogradi mrežastom ogradom. Na ulazu bi bila postavljena dupla vrata s predprostorom u kojem se psu skida povodnik te ga se pušta u park. Na ulaznim bi vratima bila postavljena tabla sa pravilima ponašanja namijenjena vlasnicima pasa. Park bi bio opremljen klupama i stolovima za vlasnike pasa, košaricama i kutijama s vrećicama za pseći izmet, obzirom da su vlasnici dužni pokupiti izmet iza svoga psa.

Uz sam park trebala bi se izgraditi – napraviti parkirna površina za prijem vozila, ukoliko nema postojećeg parkirnog prostora uz površinu gdje bi se park nalazio. Naše sugrađanke i sugrađani, vlasnici pasa pridružili su se razgovoru oko navedene teme podržali inicijativu da se u Gradu Kastvu, u naselju Rešetari izgradi park-igralište za pse.

NS-Reformisti organizacije Kastav putem gradskog vijeća Grada Kastva i mjesnog odbora Rešetari žarko će se truditi i zalagati da se ova ideja ostvari, poručuju iz te stranke u svom priopćenju za medije.