Povežite se s nama


U sklopu dvodnevnog posjeta Hrvatskoj, katarski emir šeik Hamad bin Khalifa Al-Thani u pratnji supruge šeike Moza bin Nasser i brojnih uglednika, posjetio je Islamski centar Rijeka. Islamski centar izgradio je islamska zajednica u Hrvatskoj uz brojne sponzore i donatore, a najveći donator bio je upravo katarski emir.

Katarskog emira dočekali su Muftija Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, glavni riječki imam Hajrudin Mujkanović, zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula te zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić te drugi uglednici, a priliku da se susretnu s emirom dobili su i riječki vjernici.

Islamski centar Rijeka izgrađen prema idejnom projektu Dušana Džamonje svečano je otvoren u svibnju 2013. godine. Objekt islamskog centra ima šest kupola koje se svojim oblikom i infrastrukturom uklapaju u mediteransko podneblje.

Tijekom jučerašnjeg dana šeik Hamad bin Khalifa Al-Thani susreo se s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović. Osim razgovora o jačanju suradnje dviju država, posebice na gospodarskom planu, na sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović, razgovaralo se o iznimno uspješnom modelu uključenosti pripadnika islamske zajednice u hrvatsko društvo te je u tom smislu zaključeno kako hrvatski model suživota može služiti kao primjer i uzor ostalim državama.

Šeik se također informirao i o mogućnosti ulaganja u razne projekte na opatijskom i riječkom području.

Grad Rijeka