Povežite se s nama

Mozaik

Kazališna hit-predstava “Lepa Brena project” uskoro stiže u Rijeku

Objavljeno

na
Nakon nevjerojatne navale na čak četiri zagrebačke izvedbe, kazališna hit-predstava “Lepa Brena project” nastavlja put gostovanjem u Rijeci! Tri su dana bila dovoljna da se rasprodaju dvije izvedbe predstave beogradskog Bitef teatra u Satiričkom kazalištu Kerempuh, pa je organizator osigurao dodatna dva termina u Zagrebu, za koje je ostalo još samo desetak dostupnih karata. Interes se brzo proširio i izvan metropole, gdje predstava igra 6., 7. i 8. ožujka, pa glumačko-pjevačko-plesni komad o životu Lepe Brene stiže u petak 10. ožujka u Rijeku, u Hrvatski kulturni dom na Sušaku. Sve karte prodaju se online na portalu mojekarte.hr.

Glumačka krema nastupa u ovoj hit-predstavi, predvođena Jasnom Đuričić, doajenkom koja je nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu “Quo Vadis, Aida”. Uz nju u ostalim ulogama Lepe Brene pojavljuju se Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović te glumac Vladimir Aleksić. Glavni su likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora; kako međusobno, tako i s publikom. Naime, “Lepa Brena project” govori o životu najveće balkanske zvijezde, problematizira njezinu popularnost, tragičan raspad bivše države i nesretne sudbine svih njezinih građana. I sve to ispričano kroz jednu ženu, ali pet lica Lepe Brene koje se stapaju u zajedničku priču i poruku.

Kazališna predstava čiji su autori i redatelji Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice Vedrane Klepice. Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava, već kroz Lepu Brenu, simbol showbusinessa Jugoslavije, priča i o kompleksnosti i kontradikcijama posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, razočaranjima i nadi, ali vidimo i Brenu kao estradnu zvijezdu koja i sama puca pod pritiscima životnih tragedija.

Brena Graditeljstva govori o socijalizmu iz današnje tranzicijske perspektive gdje je građanin na svaki način nezaštićen, govori i o ratu i onome što se neprestano gura pod tepih. Brena Seksualnosti nas vodi u sudbinu transvestita koji nastupa kao Brenna i ima svoj drag queen show u Beču, a kroz njega nas uvodi u vrstu osobne hrabrosti da se živi vlastita sudbina. Brena Biznismenka donosi naličje dive koje se očitava u ljudskoj slabosti, Brena Jugoslovenka donosi bestidni užas rata, dok Brena Pjesme pruža mogućnost za promjenu, život dostojan življenja.

– Predstava me dirnula, glumačka ekipa je lijepo pokazala što nam se dogodilo u društvenom, političkom, ekonomskom, ali i emotivnom životu kroz pet likova Lepe Brene. Počašćena sam što je kroz ovakav projekt prikazana epoha nekadašnje države, uz poruku da nas pjesma treba spajati, a ne razdvajati, izjavila je Lepa Brena nakon beogradske premijere.

Ova kazališna hit-predstava obara sve rekorde posjećenosti, bilježi uspjeh u cijeloj regiji, a nakon mnogih odgađanja zbog epidemioloških prilika posljednjih godina, “Lepa Brena project” napokon je stigla na gostovanja u Hrvatsku, gdje za nju vlada neizmjerno veliki interes.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.02.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa (Jelačićev trg 3) dana 02.i 04.03.2024. godine iznimno raditi od 6:30 do 13 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produljivati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže