Povežite se s nama

Vijesti

KBC Rijeka duguje veledrogerijama 159 milijuna kuna, ali nema problema s isporukom lijekova

Objavljeno

na

Arhiva

Predstavnici veledrogerija su nakon neuspješnog sastanka s ministrima zdravstva i financija objavili da od utorka prekidaju ili znatno smanjuju isporuke lijekova za tri četvrtine bolnica. Razlog je dug za lijekove veći od 4,3 milijarde kuna.

Ravnatelj riječkog KBC-a Alen Ružić u razgovoru za Radio Rijeka poručuje da su zalihe lijekova dovoljne, a isporuke redovne.

Riječki KBC ovog trenutka za lijekove duguje ukupno 159 milijuna kuna, rekao je ravnatelj Ružić. Tumači kako trideset posto tog iznosa ne prelazi uobičajeni ugovoreni rok plaćanja od 120 dana, te da se samo pet posto ovog duga nalazi u “crvenom”, odnosno više od 150 dana nisu plaćeni računi.

“Iako imamo problema s rokovima plaćanja, nastojimo ubrzati isplate i podmirivati dugove”, rekao je Ružić koji ističe da nema nikakvih problema s isporukom lijekova. “Mi na zalihi imamo dovoljne količine lijekova, a i isporuka ide svojim tijekom. Apsolutno imamo sve što treba za bolesnike i tako će i ostati”, poručio je ravnatelj KBC-a Rijeka.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram