Povežite se s nama


Primorsko-goranska županija prema službenim podatcima spada među najrazvijenije dijelove Hrvatske, jedna je od rijetkih županija koja više pridonosi državnom proračunu, nego što od njega prima, ali demografska slika Rijeke i okolice iz dana u dan je sve lošija.

To potvrđuje i jedan Riječanin čiji sin napušta Kvarner i odlazi u Englesku za boljim životom.

Njegov status, koji je privukao popriličnu pažnju, prenosimo u cijelosti:

“Odlazi moj sin od doma, odlazi na studij u Englesku, sve je sam pronašao, organizirao, napravio i ide. Odlazi njih osmero, riječka mladost, tek su postali punoljetni, svi su upisali fakultet u Birminghamu. Ujutro kreću. Tužan sam i sretan zbog njega. Nitko se od te djece više nema namjeru vratiti. Kažem mu: “Pa mogao si i tu studirati i raditi.” Gleda me sa sjetom i veli: “Tata, pa da potrošim godine na studij, diplomiram, magistriram, doktoriram i da onda, ako budem imao sreće, radim za 5 000-6 000 kn?” Znam, pritom misli na mene. Ima pravo. Idi sine, nek ti je sa srećom. Dođi ponekad ovdje na odmor i uživaj.

“Kći je otišla u London poodavna, završila akademiju, udala se, tamo živi i radi. Dođe dvaput godišnje, ljeti i za Božić. Eto takva nam je hrvatska sudbina i perspektiva ….. usput gledam Dnevnik, opet ustaše i partizani, nekakve ploče s natpisima, uvode nove poreze, poskupljenja, gade mi se svi odreda, bez obzira na političku boju. Sretno djeco moja, Bog vam dao zdravlje i pamet“, napisao je Riječanin Tonči Peranić na vlastitom Facebook profilu.