Povežite se s nama

Mozaik

Kevin Spacey 2022. godinu dočekat će u Hrvatskoj, najavio je i dolazak u Opatiju

Objavljeno

na
Dvostruki oskarovac Kevin Spacey sletio je u četvrtak oko 16 sati u zagrebačku Zračnu luku “Dr. Franjo Tuđman”. U Zagreb je došao u društvu svog agenta Ewana Lowensteina, a na terminalu su ga dočekali filmaši Jakov i Dominik Sedlar s kojima će, doznajemo, provesti novogodišnje praznike, javlja Večernji list.

– Jako me veseli što ćemo s našim prijateljem Kevinom dočekati novu 2022. Najviše se radujem našim razgovorima. On nije klasični glumac s kojim možeš razgovarati samo o poslu, već intelektualac sa širokim rasponom interesa pa s njim obožavam razgovarati o politici, filozofiji, religiji, književnosti, teatru – rekao je redatelj Jakov Sedlar koji će sa sinom Dominikom Spaceyu biti domaćin na njegovu zagrebačkom novogodišnjem odmoru. Sa Spaceyjem će, rekao je Sedlar, između ostalog, razgovarati i o nekoliko zajedničkih filmskih projekata na kojima planiraju surađivati.

– Često se čujemo telefonom, čestitamo si blagdane. Kevin me tako nazvao prije mjesec dana te mi kazao kako je u Hrvatsku htio doći još ljetos, no u tome su ga spriječile poslovne obaveze i pandemija. Pitao me gdje ćemo slaviti Novu, kakva je u Hrvatskoj situacija s koronavirusom i hoće li biti organiziranih dočeka. Odgovorio sam mu da korone u Hrvatskoj još uvijek ima, ali da će biti dočeka te da bih volio da dođe, na što mi je on kratko rekao: “Vidimo se” – ispričao je Sedlar. Svom hollywoodskom gostu,dodaje, nastojat će biti dobar domaćin.

– Više puta mi je pričao o tome kako je oduševljen Hrvatskom te da bi se volio vratiti. Kako nikada nije posjetio Zagreb, nastojat ću da mu da mu predstavimo Zagreb u najboljem svjetlu. Kako odsjeda u hotelu Esplanade, sigurno ćemo svratiti na Fuliranje i pokazati mu čari zagrebačkog adventa, bit će gost na ručku u našoj obiteljskoj kući, obići ćemo najpoznatije zagrebačke restorane i kafiće, a možda odemo i na kratki izlet u Opatiju, vidjet ćemo. Spacey je veliki obožavatelj kazališta pa ga možda odvedem i da pogleda neku predstavu – najavljuje Sedlar.

Jakova i njegova sina Dominika Sedlara s Kevinom Spaceyjem povezuje blisko prijateljstvo koje je počelo u Los Angelesu prije dvanaest godina kada ih je na domjenku u svojoj vili upoznao Martin Sheen, hollywoodski glumac koji je devedesetih glumio fra Juru Zovku u Sedlarovu filmu “Gospa”.

– S Martinom se poznajem još od osamdesetih, on nas je spojio. Sreli smo se tada u Međugorju gdje je on snimao emisiju i otad smo bliski. Moj sin Dominik u Los Angelesu je pohađao PCS; profesionalnu školu za djecu. Išao je u razred s Christinom Ricci i Macaulayem Culkinom – navodi Sedlar koji je ove godine producirao Dominikov film “Razgovor” o susretu Josipa Broza Tita i Alojzija Stepinca čija se premijera očekuje u siječnju u kinu Studentski centar.

U društvu Sedlarovih Spacey će u Zagrebu će provesti nekoliko dana. Ovo mu, međutim, nije prvi put da je posjetio Hrvatsku. Prije 13 godina svratio je na jadransku obalu nakon Sarajevo Film Festivala pa su ga paparazzi uhvatili kako tulumari u Dubrovniku i na Hvaru, piše Večernji list.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram