Povežite se s nama

Vijesti

Kilometraža Autotroleja smanjena za 34 posto, a gradovi i općine plaćaju 24 posto više

Objavljeno

na

“AUTOTROLEJ – POSLJEDICE SMANJENJA STANDARDA GRADSKIH I PRIGRADSKIH LINIJA” je bio naslov jučerašnje tiskovne konferencije Mosta Rijeka. Martina Valenčić Vještica je govorila o utjecaju na korisnike Autotroleja zbog smanjenja broja polazaka: “Takvim mjerama naručito su pogođeni naši mladi i radnici. Većina polazaka je smanjena a pogotovo kod onih zadnjih gdje dio putnika više ne stiže na onaj zadnji autobus koji sada kreće 15 minuta prije jer rade do 22 sata. Također kod onih putnika koji presjedaju je došlo do poremećaja i produženja vremena vožnji što putnike okreće drugim načinima prijevoza.”

Korina Bralić se osvrnula na ekološki aspekt smanjenja standarda javnog prijevoza: “Grad Rijeka u 21. stoljeću umjesto da se modernizira i omogući veću slobodu kretanja te potiče stanovništvo na korištenje javnog prijevoza radi upravo suprotno. Smanjuje se standard što nas vraća nazad u prošlost. Dostupnost javnog prijevoza daje slobodu kretanja te dobro utječe na ljudsko zdravlje samim time što se putnici koji se koriste javnim prijevozom kreću više nego vozači osobnih automobila. Svaka obitelj koja se odluči na korištenje javnog prijevoza štedi novac i štedi vrijeme koje bi potrošilo na traženje parkirališta.”

Članovi Mosta Rijeka

Josip Kukuljan je spomenuo lošu koncepciju rada TD Autotroleja koja je uzrok problema: “Nadavno je došlo do smanjenja opsega usluga u kilometrima za 34% i do povećanja subvencija gradovima i općinama za 24% što u stvarnosti predstavlja pokrivanje gubitaka poslovanja, a tek u manjem dijelu pokrivanje povećanja plaća vozača autobusa. Svi ti gradovi i općine kao suvlasnici Autotroleja neznajući sudjeluju u njegovom upropaštavanju čiji se autobusi šalju na komercijalne vožnje s unaprijed definiranim gubicima koji nastaju trošenjem radnih sata vozača i same amortizacije autobusa. Također se prisjetimo da je jedan od lošijih poslovnih poteza Autotroleja bio ukidanje vlastitog servisa i uvođenje outsousrcing tvrtke Rijeka plusa, koji svoje poslove servisiranja obavlja bez odgovornosti direktora Rijeka plusa. Nastavkom te suradnje i dalje možemo očekivati česte kvarove na starim i novim autobusima koji će posljedično povećati troškove poslovanja Autotroleja”

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram