Povežite se s nama

Mozaik

Kino kustos: Riječki glazbenik Boris Štok bira vampirski klasik

Objavljeno

na
Prvi ovosezonski Kino kustos riječki je glazbenik Boris Štok koji je za publiku Art-kina odabrao gotički horor Glad (1983.), prvi film Tonyja Scotta s Catharine Deneuve, Davidom Bowiejem i Susan Sarandon u glavnim ulogama. Na programu u utorak, 15. listopada u 20 sati.

Senzualna vampirska horor-drama o besmrtnoj ljepoti, beskrajnoj strasti i njihovoj strašnoj cijeni, Glad (The Hunger) iz 1983. godine, izbor je prvog ovosezonskog Kino kustosa Borisa Štoka. Riječki je glazbenik za publiku Art-kina odabrao prvi film Tonyja Scotta, vampirski horor nastao prema romanu Whitley Strieber, s impresivnom glumačkom postavom koja okuplja Catherine Deneuve, Davida Bowieja i Susan Sarandon. Program se održava u utorak, 15. listopada u 20 sati.

Prvotno omražen od strane mnogih kritičara, Glad s vremenom postaje klasikom vampirskog kanona i underground filmova osamdesetih godina, a donosi priču o Miriam Blaylock (Deneuve), prelijepoj bogatoj ženi, ali i vampirici, koja svoju dugovječnost zahvaljuje ljubavnicima. Oni zauzvrat primaju obećanje vječnoga života, hraneći sebe i Miriam krvlju uhvaćenih stranaca. Privlačni čelist John (Bowie) s njome je već dva stoljeća, no odjednom na sebi počne zamjećivati znakove ubrzana starenja. Shvativši da obećanje vječnog života ne podrazumijeva i vječnu mladost, zatraži pomoć doktorice Sare Roberts (Sarandon) koja proučava fenomen starenja. Ona baš i ne vjeruje njegovoj priči, no radoznalost je tjera da se uhvati u zamku. 

Tony Scott (1944.-2012.) bio je engleski redatelj, producent i scenarist. Najpoznatiji je po režiranju akcijskih filmova i trilera kao što su Top Gun (1986.), Prljavi igraju prljavo (1991.), Prava romansa (1993.), Grimizna plima (1995.) i Obožavatelj (1996). Mlađi brat uglednog redatelja Ridleya Scotta poznat je po komercijalnijim uracima od svog starijeg brata, no uprkos tome (ili možda upravo zbog toga) neki od njegovih filmova među generacijama koje su odrastale osamdesetih i devedesetih zadobili su kultni status.

Kino kustos je program Art-kina u sklopu kojeg osoba iz javnog života preuzima ulogu kustosa filmskog programa i široj javnosti predstavlja film kojeg osobno smatra iznimno značajnim ili važnim za gledanje. Odabrani film ne mora nužno biti i omiljen film kustosa, ali definitivno mora biti onaj za kojeg smatra da vrijedi toliko da ga svi trebaju pogledati bar jedanput. 

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr. 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram