Povežite se s namaOpatijsku političku scenu očekuje iznimno nemirno proljeće zahvaljujući lokalnim izborima koji su na rasporedu najvjerojatnije tijekom svibnja 2017. godine.

Aktualni gradonačelnik i član SDP-a, Ivo Dujmić, koji je već dva mandata na toj funkciji, jasno je istaknuo kako želi i iduće četiri godine biti prvi čovjek Opatije, no u stranci su ipak odlučili podržati drugu osobu. Pozvali su se na službeni zapisnik sa sjednice otprije četiri godine, kako javlja PodUčkun.net, na kojoj je Dujmić najavio da će se poslije svog drugog mandata povući.

Gradski odbor opatijskog SDP-a na sljedećim izborima kao kandidata za gradonačelnika predložio je Fernanda Kirigina, koji je tijekom još uvijek aktualnog mandata Dujmićev zamjenik.

I ranije su postojala nagađanja kako bi Dujmić mogao izaći na lokalne izbore kao nezavisni kandidat ili kandidat neke druge stranke, u slučaju izostanka potpore članova gradskog odbora SDP-a, što se sada, prema svemu sudeći, i dogodilo. No, Dujmić je već najavio da će u slučaju takvog raspleta situacije tražiti da o kandidatu za gradonačelnika SDP-a odlučuje cjelokupno članstvo opatijskog SDP-a, a ne samo članovi gradskog odbora, pa se konačni rasplet tek očekuje.

Spomenimo i kako je predsjednik županijskog SDP-a, Zlatko Komadina, sugerirao kako bi se u Opatiji trebala provesti anketa prije nego što se formalno potvrdi kandidat za gradonačelnika.

U Opatiji nijedna druga stranka još uvijek nije istaknula svog kandidata za gradonačelnika na idućim izborima.