Povežite se s nama

Izbori

Kirigin u pismu Dujmiću: Drago mi je da te potičem na akciju

Objavljeno

na
SDP-ov kandidat za opatijskog gradonačelnika, Fernando Kirigin, obratio se otvorenim pismom aktualnom gradonačelniku i svom protukandidatu na nadolazećim izborima.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Dragi Ivo,

Vidim da pomno pratiš sve moje objave, da na svaku odmah reagiraš, stoga sam smatrao da je korisno jednim se pismom obratiti tebi izravno, kao mom najvećem pratitelju. Želim ti reći da put koji su ti predložili skupo plaćeni zagrebački PR-ovci nije baš najbolji za Opatiju. Stalni pokušaji podizanja tenzija i otvaranja svađa, stalno prepucavanje u koje me pokušavaš uvući svojim bespotrebnim reagiranjima neće građane informirati niti o programima niti o projektima, nego će im samo „zgaditi“ političku utakmicu koja bi trebala biti „festival demokracije“. 

Kao što si mogao vidjeti prateći objave, moj smjer je onaj razvoja, ozbiljnog rada i realizacije projekata koji stoje već godinama prašnjavi u ladicama. Jasno mi je da se moraš osvrtati na moje projekte, jer ne možeš pred građane ponovo izaći s izbornim programom iz 2017. godine. Srećom, ne moram odgovarati na tvoje provokacije, jer građanima je jasno tko je u pravu ako pogledaju oko sebe. Kad kažeš da je Dom zdravlja riješena stvar, oni jednostavno vide – da nije. Isto kao što nije gotova stvar niti stadion, niti Vatrogasni dom, niti garaža s igralištem na Gorovu, niti garaža Črnikovica, niti… Mogao bih dugo nabrajati. Građanima ne trebaju objašnjenja i prebacivanje krivnje za nerealizirane projekte. Pravi gradonačelnik mora naći način kako riješiti problem. 

Ipak, ako ništa drugo, drago mi je da te potičem na akciju. Možda je malo kasno, ali barem si nakon moje objave o Trgu Slatina uspio potpisati pismo namjere. Daleko je to od realizacije, no svaki je pomak dobrodošao. Svakodnevno predstavljamo nove projekte, stoga me prati i dalje za još „recepata“ kako naprvo.  

Za kraj, moram ti priznati da me zabavlja to što me stalno prozivaš da nisam radio tvoj posao. Kada reagiraš na izjave Peđe Grbina, tvrdiš da nisam napravio dovoljno da ubrzam prostorno-planske izmjene. Kada reagiraš na Dom zdravlja, kažeš da se nisam dovoljno brzo dogovorio s Primorsko-goranskom županijom. Ivo, samo da te podsjetim, ja sam tek predsjednik Vijeća, jedan od 17 članova tog gradskog tijela. Naša je dužnost donositi odluke. To smo i radili. Gradonačelnik je taj koji ih mora realizirati. To je bila tvoja obaveza. Moja će biti tek nakon izbora”, poručio je Kirigin.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram