Povežite se s nama

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Opatije na nadolazećim izborima, Fernando Kirigin, na današnjoj konferenciji otkrio je javnosti kako je dobio podršku još dvije stranke – NS-reformista i HSS-a. SDP-ovo priopćenje za medije nakon konferencije prenosimo u cijelosti:

“Opatijskoj lijevoj koaliciji  SDP-HNS-IDS-HSU-PGS pridružili su se NS-reformisti i HSS. Lijeva koalicija sada se u potpunosti okupila i svi mi daju potporu jer su prepoznali da je naš program moguć i usklađen s gradskim proračunom, a nije  tek neostvarivo obećanje”, rekao je kandidat lijeve koalicije za opatijskog gradonačelnika Fernando Kirigin na konferenciji za novinare u Opatiji.

Potpredsjednik opatijskih NS-reformista Aleksandar Popadić smatra da je vrijeme za promjene i vrijeme da se Opatiji vrate sjaj, život i osmijeh. “Dva mandata upravljanja gradom jedne osobe, točnije soliranja aktualnog gradonačelnika, pogotovo sada kada se spominju kaznene prijave i razne nepravilnosti u radu, sasvim je dovoljno”, rekao je Popadić. “Fernanda Kirigina prepoznali smo kao osobu koja može Opatiji pružiti razvoj kakav ovaj grad zaslužuje. Dokazao se kao uspješan poduzetnik i kvalitetan vijećnik i zamjenik gradonačelnika koji je cijeli mandat proveo među ljudima, slušajući njihove potrebe i želje. Iz toga se razvio odličan program koji spaja socijalnu osjetljivost i potrebe gospodarstva, što će Opatiji omogućiti snažan korak naprijed”, zaključio je Popadić.

Koordinator HSS-a za Primorsko-goransku županiju Danijel Celcner istaknuo je da HSS daje podršku koaliciji i Fernandu Kiriginu za ostvarivanje svih ciljeva iz programa kojeg su prepoznali kao kvalitetnog. “Nadam se da će se pažnja obratiti i na ruralni dio Opatije koji je bio zapostavljen, ali i na turistički dio jer je ovo danas blijedo u odnosu na to kakva je Opatija bila u turističkom smislu. Vidimo Fernanda Kirigina na čelu naše koalicije kao nekoga tko će provesti taj program i zato mu  dajemo maksimalnu podršku”, dodao je Celcner.

Fernando Kirigin naglasio je širinu programa SDP-a i partnera i njegovu sveobuhvatnost, a u prvom planu programa su ljudi i njihov život u Opatiji. Na kraju treba istaknuti da ni NS-reformisti ni HSS nisu podršku uvjetovali “foteljama” pa njihovi članovi neće biti ni na jednoj listi, nego će aktivno sudjelovati u provođenju programa.

Na pitanje novinara da komentira dijelove predizbornog programa konkurenta, Kirigin je rekao da se stalno čudi nevjerodostojnosti. “No, ne bih više komentirao. Rekao bih da smo osam godina zajedno stvarali projekte i danas se građanima predstavljaju programi koji su nastavak upravo tih projekata. Nije važno tko je nešto rekao prvi, važno je da se projekt realizira. Ali nadam se da će Ivo Dujmić, kao budući gradski vijećnik, podržati u Vijeću naše projekte za koje se sada zalaže”, završio je Fernando Kirigin, istaknuvši da će on građanima ponuditi rješenja s rokovima za realizaciju jer Opatija više nema vremena za čekanje, navodi se u priopćenju.