Povežite se s nama

Sport

Kiša nije obeshrabrila ljubitelje kretanja u prirodi i zdravog načina života u Kastvu

Objavljeno

na
Unatoč kišnom i hladnom vremenu, 45 osoba odazvalo se na otvoreni  trening Sportsko rekreativne udruge “Torpedo Runners“ što je  povodom 13. hrvatskog Dana mimoza u subotu ujutro održan u kastavskoj šumi.

Kako je i najavljeno, riječki trkači okupljeni u ovoj udruzi organizirali su trkački i hodački trening kako bi pridonijeli podizanju svijesti javnosti o mogućnostima prevencije raka vrata maternice, a mnogi su i svojim žutim i(li) bijelim majicama istakli podršku ovoj nacionalnoj kampanji.

Osim toga, svi koji su željeli, mogli su dati dobrovoljni prilog namijenjen redovnom radu Lige protiv raka PGŽ-a koja je i glavni organizator ovog obilježavanja u našoj županiji, a sakupljeno je 1.370 kuna.

Kao udruga koja promovira fizičku aktivnost i zdrav način života, riječki Torpedosi aktivno su se uključili u nacionalno obilježavanje Dana mimoza te još jednom ukazali na potrebu redovite tjelovježbe.

– Drago mi je što smo ono čime se bavimo i što volimo imali priliku predstaviti svima koji su pokazali interes te ujedno podsjetili da su redovito vježbanje i zdrav način života najbolji put prema zdravlju. Ovom smo prilikom istakli da je fizička aktivnost jedan od načina prevencije HPV-a i raka vrata maternice, ali i ostalih vrsta kojima je HPV uzročnik. Zahvaljujem svima koji su podržali našu akciju, posebno članovima PD Lisina, SRK Rika te trkačke skupine RiTornadosi, rekao je predsjednik SRU „Torpedo Runners“, Damjan Dabović.

Nizom subotnjih aktivnosti zaključen je 14. europski tjedan prevencije raka vrata maternice, a osim već spomenute Lige protiv raka PGŽ-a, u brojnim aktivnostima povodom Dana mimoza sudjelovali su  Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Dom zdravlja PGŽ, KBC Rijeka, Gradska društva Crvenog križa, Medicinska škola Rijeka…

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže