Povežite se s nama

Mozaik

Klapa Iskon stiže ovog petka ponovno u Vološćicu

Objavljeno

na

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL


Caffe bar Vološćica u Voloskom ovog će petka, 20. srpnja, sad već tradicionalno još jednom ugostiti jednu od najpopularnijih klapa u Hrvatskoj. Klapa Iskon i ovog će ljeta, nema nikakve sumnje, prirediti pravu feštu za pamćenje u Vološćici.

Njihov nastup najavljen je u 22 sata, a svi oni koji žele rezervirati svoj stol mogu se javiti Vološćici u inbox na njihovoj Facebook stranici ili kontaktirati ih na broj 099 342 0034.

Klapa Iskon osnovana je 2000. godine te su u svom dugogodišnjem djelovanju ostvarili mnoge zapažene uspjehe na festivalima i raznim glazbenim manifestacijama u Hrvatskoj. Klapa je ostvarila suradnju na regionalnim turnejama s priznatim glazbenicima poput Gibonnija, Lvkya, grupom TBF, te uspješno izvela samostalnu turneju u Izraelu te koncerte u Parizu, Los Angelesu, Monte Carlu itd.

Prepoznatljiva je široj javnosti po raznolikosti u izvedbama koje se protežu od dalmatinskog tradicionalnog izričaja do suvremenih žanrova s ciljem promoviranja baštine, a istodobno čuvajući fenomen klapskog pjevanja od komercijalnog iskrivljavanja.

Koncert klape Iskon glazbeni je putopis kroz Dalmaciju, priča o njezinoj novijoj glazbenoj prošlosti i slika njezine glazbene sadašnjosti. Priča o evoluciji višeglasnog pjevanja proteklih desetljeća usredotočena je na specifičnosti dalmatinskog podneblja, obuhvaćajući pjesničku i skladateljsku baštinu urbanih središta; priobalja, otoka i zaleđa. Klapa Iskon putuje u Arsenov Šibenik i Vrgorac Tina Ujevića, Runjićev Split i Komižu Jakše Fiamenga, vodi iz ‘Konobe’ preko ‘Plavih puteva mora’ u ‘Bokeljsku noć’ pa se vrati sebi, svojim pjesmama – Iskonu 21. stoljeća.

Danas je Klapa Iskon peteročlana vokalna skupina čiji članovi imaju iskustvo u gotovo svim relevantnim glazbenim pravcima – od klasične glazbe i jazza do popa i rock ‘n’ rolla – te se mogu prikazati suvremenoj publici u izričaju kojeg njeguju na način koji će biti u korak s vremenom u kojem živimo.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram